Espot insta la policia a investigar amb la “màxima diligència” l’atac sofert per Stop Violències a Ordino

El ministre d’Interior assegura que “si cal” es reforçarà la presència policial en les festes estiuenques per evitar que l’agressió soferta pel col·lectiu feminista es repeteixi

-
-
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha instat la policia a investiga i instruir “amb la màxima diligència” els fets ocorreguts la nit de dissabte durant el Roser d’Ordino i que van suposar la destrossa violenta del punt d’informació que tenia muntat en les immediacions d’on es feia la festa l’associació Stop Violències. L’organització va presentar diumenge a la tarda una denúncia davant la policia i va considerar l’atac una agressió masclista.

Les responsables d’Stop Violències han assegurat tenir plenament identificat l’atacant i, també, alguns dels seus acompanyants. Tots plegats haurien actuat amb un nivell d’agressivitat força elevat i no seria la primera vegada que mostren un menyspreu molt evident cap a les dones i activitats que els fan suport. Espot espera que un fet com el de dissabte a la nit sigui del tot puntual i aïllat.

El titular d’Interior ha recordat que des de fa anys es va decidir reforçar la presència policial en les festes estiuenques. Però que, “si cal”, s’hi destinaran més efectius alhora que lamentava el fet viscut per Stop Violències. Espot, que ha evitat tipificar el possible delicte que haurien comès els atacants -no ha volgut pronunciar-se sobre si hi ha delicte d’odi o no-, sí que ha comminat la policia a investigar el fet “amb la màxima celeritat i diligència”.

En declaracions recollides per l’agència ANA, Espot també ha recordat que la futura llei d'igualtat donarà eines a les administracions per lluitar contra conductes que puguin ser discriminatòries i per això ha dit que "és important que tiri endavant".

Comentaris

Trending