Espot demana rapidesa pel GPS de l'aeroport

Assisteix a la seva primera Diada de Canòlich com a cap de l'executiu

Espot ha inaugurat una trobada esportiva de la gent gran abans d'anar a Canòlich
Espot ha inaugurat una trobada esportiva de la gent gran abans d'anar a Canòlich
Dissabte intens el del cap del Govern, Xavier Espot. Ha inaugurat la Trobada esportiva de residències d'Andorra i la Seu d'Urgell a Escaldes-Engordany i d'allà ha anat a Canòlich, on ha assistit a la seva primera Diada com a cap de l'executiu. A banda de confirmar el nomenament de diversos secretaris d'Estat que juraran el seu càrrec en els propers dies, Espot ha parlat del GPS de l'aeroport d'Andorra-la Seu, de Vallnord, de la cobertura de les visites al psicòleg per part de la CASS i d'una demanda de l'Associació Marc G. G. perquè s'activi un protocol de dol.

El cap del Govern Xavier Espot ha arribat a Canòlich en un cotxe conduit per la consellera general laurediana Núria Rossell, la millor amfitriona per a la seva primera Diada com a màxim responsable de l'executiu. Perquè Núria Rossell és de cal Molines i la vinculació d'aquesta família amb Canòlich és centenària. Ho testimonien moltes fotos que han il·lustrat diversos programes de la festa. Espot ha parlat, després de la missa, la benedicció del terme i el repartiment dels pans, del GPS de l'aeroport.

Hores abans i a la inauguració  de la Trobada esportiva de residències d'Andorra i la Seu d'Urgell havia coincidit amb l'encara alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla que estava empipat pel tema del GPS i per una picabaralla amb l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros sobre aquest tema. En l'informatiu migdia de Ràdio Nacional d'Andorra, Batalla, en plena jornada de reflexió, perquè aquest diumenge hi ha eleccions municipals a la Seu i a la resta d'Espanya, explicava que al govern espanyol li faltava voluntat política per tirar endavant la instal·lació del GPS. Batalla plega però Espot arriba. Potser per això s'ha mostrat més caut. Ha demanat al govern espanyol que ho agiliti el més aviat possible i creu, que si no s'ha fet abans, és per les eleccions generals que s'han fet al país veí del sud.

Reunió per Vallnord

En un altre ordre de coses, Espot ha recordat que el compromís electoral de Demòcrates era incorporar les consultes dels psicòlegs a les cobertures de la CASS, però que això "s'ha de fer d'una manera ordenada i estudiada". Sobre la demanda de l'associació Marc G. G. perquè s'activi un protocol de dol com el que ja està actiu en el cas del càncer ha dit que s'hi treballarà perquè es dugui a terme. Finalment i sobre la decisió d'Ordino de marxar de Vallnord, ha anunciat  que la setmana vinent es reunirà amb els cònsols de la Massana i Ordino, David Baró i Josep Àngel Mortés respectivament. Espot, però ha recordat, que el Govern només pot fer d'intermediari.

Comentaris (1)

Trending