Espot centra el seus esforços a la Massana i ofereix el número 4 de la llista nacional a Raül Ferré 

El cònsol menor refusa la proposta en un intent de mantenir Ciutadans Compromesos en una posició equidistant respecte les formacions estatals de centre-dreta

-
-
El candidat demòcrata a cap de Govern, Xavier Espot, fa molts dies que exerceix com tal. Redoblant jornades de feina per poder mantenir també una frenètica i pública tasca com a ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, el polític escaldenc centra molts dels seus esforços en intentar portar Ciutadans Compromesos (CC) cap a la falda de DA. Espot hauria ofert a Raül Ferré ocupar la quarta posició a la llista nacional taronja, una proposta que, almenys ara per ara, el cònsol menor de la Massana hauria refusat.

L’oferiment fet pel dofí de Toni Martí al número 2 del comú massanenc s’hauria exposat durant una trobada d’afiliats i simpatitzants de CC, una formació que fa mans i mànigues per mantenir una suposada equidistància entre les forces estatals de centre-dreta que busquen el suport de la plataforma parroquial. La interpretació del resultat de la trobada mantinguda pels simpatitzants de CC és molt divergent en funció de qui la fa. A la reunió hi van assistir prop d’una quarantena de persones. Una única cosa sembla clara: hi ha força consens en què no s’ha de fer el salt a l’arena nacional.

Els dubtes vénen sobre a qui cal donar suport. I aquesta pregunta ja és més espinosa de fer, segons les fonts consultades, perquè no genera consens. Igual com no genera consens si cal explicitar un suport preelectoral o esperar als resultats dels comicis. En aquest sentit, algunes veus haurien manifestat la possibilitat de donar suport a la llista més votada en el cas que cap de les llistes de centre-dreta no obtinguin majoria absoluta.

Entre els presents a la reunió, vuit s’haurien posicionat clarament a favor de liberals, sis en relació a donar suport a DA i una vintena voldrien mantenir-se com a independents. Però entre aquests independents hi ha el dubte real de saber cap a on es decantaria davant una eventual aliança. Una part seria partidari de la ‘tercera via’ que a nivell estatal liderarà Josep Pintat. I una altra part voldria atorgar el suport als demòcrates. En tot cas, encara hi ha molts pètals per desfullar en la margarida massanenca.

I conscient de la indefinició i que pot ser un territori propicia per assegurar una majoria sòlida o, com a mínim, per marcar molta distància amb qualsevol altra adversari, Espot està fent molts contactes a la Massana. Fins al punt que està ‘molestant’ altres formacions atès que consideren que s’està ‘pressionant’ persones marcadament de formacions concretes. De fet, la proposta del ministre i candidat a Ferré perseguiria girar CC cap a DA. Els cònsols, que podrien tenir certa simpatia demòcrata, segons algunes fonts, tot i que el número 2 ha estat lligat molt temps als liberals, intenten mantenir el projecte aïllat de pressions externes conscients que qualsevol trencament suposarà la fractura del grup en vista a les properes eleccions comunals.Piulada de Laurèdia en Comú per assegurar que serà a les comunals del 2019

Laurèdia en Comú, una formació de la qual hores d’ara no se sap massa ni la seva configuració ni el seu estat de salut més enllà de ser clar que el progressista Josep Roig n’és un dels seus principals valedors, ha anunciat aquesta nit a través d’una piulada que es tornarà a presentar a les eleccions comunals, que previsiblement es faran el primer diumenge del mes de desembre de l’any que ve. En el seu text a Twitter, la plataforma laurediana assegura que “una força ens motiva: Andorra en Comú”. I aposta per continuar “la bona tasca realitzada”. 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending