El VPC femení jugarà la final de primera catalana amb el CEU i el masculí el play-off contra Vernet

Els partits es disputaran el cap de setmana vinent a l'Estadi Nacional, dissabte per les dones i diumenge per al homes

Comentaris

Ovidiu Tonita és un dels jugadors destacats de Vernet.
Ovidiu Tonita és un dels jugadors destacats de Vernet. ARXIU

Cap de setmana intens de rubgi a l'Estadi Nacional. Dissabte el VPC femení s'enfrontarà al Club Esportiu Universitari (CEU) de Barcelona en la final de Primera Catalana. Diumenge, el conjunt masculí s'enfronta al Foyer Laique du Haut Vernet de Perpinyà en els vuitens de final del play-off per pujar a Tercera.

A la lliga regular, el VPC ja es va imposar al CEU per 34-24 i va tancar la competició sense patir cap derrota. El CEU és un equip dur, fort i agressiu com ja es va demostrat en aquell partit amb una acció sobre Kenza que va haver de marxar lesionada. Xènia Torres i Noa Sánchez va ser determinants en el triomf andorrà. A les semifinals s'havien de disputar contra el Cornellà però aquest no va poder alinear el número mínim de jugadores que marca el reglament. El VPC és a un pas d'aconseguir l'ascens.

Un camí més llarg espera a l'equip masculí que debuta diumenge també a l'Estadi Nacional contra el Foyer Laique du Haut Vernet, un club històric de Perpinyà. Un dels seus jugadors més destacats és l'internacional algerià Nabil Djalout juntament amb l'exinternacional romanès Ovidiu Tonita, que ha militat a l'USAP o Grenoble. També tenen molt protagonisme Lacombe, Marty -en les transformacions-, Prokopp, i . Flament. La temporada de l'equip ha estat marcada per les lesions que han obligat a incorporar júniors com Zinedine Zamar. Aquest fet l'ha impedit lluitar per una primera posició al grup que ha estat patrimoni de Sète. Amb tot, Haut Vernet es continua marcant l'ascens com a l'objectiu de la temporada. El president del club, Benoït Castanedo és directiu de la Federació Francesa de Rugbi (FFR). El guanyador d'aquesta eliminatòria s'enfrontarà a Sigean-la Nouvelle.

Els equips del Rosselló no porten massa bons records per al VPC, per la seva duresa i pels múltiples incidents. Precisament un partit disputat contra el Vernet a l'ara Estadi Nacional va acabar en una monumental batalla campal que va provocar la clausura del camp i el canvi del club del comitè del Rosselló al del Migdia Pirineus a la dècada dels noranta.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending