Vinyes - Mercader inicien a Polònia el Campionat d'Europa de ral·lis

La cita polonesa es disputa en pistes de terra situades, la majoria, al nord de la seva capital, Varsòvia

Vinyes-Mercader amb el seu Suzuki.
Vinyes-Mercader amb el seu Suzuki. Fotoesport

L’equip Suzuki Ibèrica Motorsport iniciarà la seva participació en el Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC) de la present temporada, disputant el 77 Rally de Polònia, una prova de gran tradició que, en algunes de les seves edicions, ha estat vàlida per al mundial de l’especialitat (WRC). La cita polonesa es disputa en pistes de terra situades, la majoria, al nord de la seva capital (Varsòvia).

Joan Vinyes-Jordi Mercader al volant del Suzuki Swift R4lly S, debutaran en aquest escenari amb l’objectiu de contrastar el potencial del seu Swift respecte a mecàniques habituals del certamen europeu i contra les quals mai han competit. El timing de la prova serà l’habitual amb lleugeres variacions i, sobretot, l’ubicació i sense referències. La localitat de Mikolajki, en concret les instal·lacions de l’Hotel Goleblewski, acollirà tota la logística del ral·li des de les 8.00 hores del dimecres (dia 16). A partir de la jornada següent, a part del treball de muntatge, els equips ja hauran de centrar la seva atenció en les sempre complicades verificacions, és de suposar que aquesta vegada encara ho poden ser més, degut al idioma.

Per la seva part els pilots podran iniciar les dues passades de reconeixement que preveu el reglament, a excepció de la SS14, que es disputa com a fi de ral·li en ple centre de Varsòvia. El 'shakedown' està previst per al divendres (dia 18). Es disputarà en dues franges horàries diferents (de dues hores cadascuna), la primera a partir de les 12.30 hores per als pilots prioritaris mentre que la segona està prevista a partir de 16.30 hores, per als pilots que no tenen l’estatus esmentat.

La lluita decisiva contra el crono s’iniciarà el mateix divendres (dia 18), amb la disputa d’una especial espectacle de 2,50 km, en la mateixa localitat de Mikolajki. Serà l’inici d’una primera etapa exigent. Seran 133 km, cronometrats en les pistes esmentades del nord del país.D’aquesta primera jornada podem destacar la presència en el seu itinerari de l’especial Wieliczki, de gairebé 30 km de longitud, es disputarà en dues ocasions i no hi ha dubte que les diferències poden ser importants.

Com queda dit, la prova inicial de l’ERC 2021 es disputa sobre terra, encara que hi ha petites seccions d’asfalt en algunes de les especials, segons els organitzadors un 6% dels quilòmetres cronometrats.  En total el recorregut que hauran de superar els equips és de 871,36 km, dels quals 202,76 km seran cronometrats. El ral·li tindrà un total de 14 especials (vuit diferents) repartides en dues etapes.

Etiquetes

Comentaris

Trending