Victòria de la selecció femenina i derrota de la masculina a les Olimpíades d'escacs

Andrea Henderson obté el títol de mestra de la federació internacional quan falten dues rondes per al final de la competició

La delegació andorrana a les Olimpíades.
La delegació andorrana a les Olimpíades. ESCACS ANDORRA

La selecció femenina d'escacs ha derrotat Lesotho i la masculina ha perdut amb el potent equip d'Israel a la novena jornada de les Olimpíades d'Escacs. Andrea Henderson ha aconseguit el títol de mestra de la federació internacional d'escacs (FIDE).

La primera partida partida en acabar a  l'Andorra-Lesotho estat la del quart tauler. La Jana amb peces blanques ha jugat un atac Indi del Rei aconseguit una forta iniciativa i quan semblava que tenia la victòria al seu abast ha escollit el camí equivocat i la posició s’ha girat completament. Al segon tauler l’Ariadna ha jugat amb molta energia i ha llençat un atac contundent que li ha deixat amb peons d’avantatge en un final que ha guanyat sense dificultat. L’Andrea al primer tauler ha aconseguit un nou triomf que li ha permès aconseguir el títol de WFM a falta de dues rondes. La tercera victòria ha arribat al tercer tauler on la Silvia ha jugat una partida molt seriosa.

L'equip masculí no ha tingut opcions contra Israel. En el 4t tauler Josep Maria Ribera perdia després d’una errada de càlcul, el seu rival ha controlat l’encontre en tot moment. Tot i la lluita i tenir avantatge l’Óscar de la Riva en el 3r tauler, ha acabat fent una errada de càlcul també i ha perdut el punt. Jordi Fluvià tampoc ha pogut amb el fortissim jugador que havia estat entre els millors del món, Smirin .Lance Henderson en el primer tauler i després de cinc hores i mitja de joc i al voltant de 100 jugades com en les últimes partides ha aconseguit defensar un final amb peó de menys i ha aconseguit unes taules molt meritòries.

Etiquetes

Comentaris

Trending