Verdú deixa clar que no s’ha classificat per a les finals de la Copa del Món per “passejar-me”

L’esquiador confia en el coneixement de la pista Avet i el suport del públic per fer un bon paper en la competició tot admetent que amb la classificació “m’he tret un pes de sobre”

Verdú ha ensenyat el casc especial amb què competirà dissabte.
Verdú ha ensenyat el casc especial amb què competirà dissabte.

Joan Verdú ha aconseguit el seu objectiu: serà a les finals de la Copa del Món que entre aquest dimarts i diumenge se celebren a Andorra. L’esquiador del Principat ha admès que aconseguir la classificació li ha permès treure’s “un pes de sobre” però també deixa clar que no es conforma. “No sortiré a passejar-me”, ha afirmat. Dissabte, és el seu dia i espera completar una actuació brillant amb dos punts a favor: el coneixement de la pista i el suport dels espectadors.

“Ha estat una temporada molt exigent. Especialment dura i difícil aquestes darreres setmanes”, ha reconegut l’andorrà que, però, al final ha pogut completar la fita d’estar a les finals. “Estic molt orgullós i feliç”, ha apuntat. I, més enllà del bon resultat esportiu, es queda també amb el fet que “aquest any he après molt; penso que he estat a l’altura dels millors”. També considera que “he de treure coses bones, sobretot a nivell de gestió de pressió o tenir clar que l’estratègia o la calculadora no serveix de gaire”.

Reconeix també Verdú que “hauria estat un cop dur no classificar-me”. Per tant, “m’he tret un pes de sobre, ja és una victòria”. Ara bé, aquí no s’acaba res. Dissabte ha de competir i vol donar el màxim. “Volem preparar la cursa de la millor forma possible. No sortiré a passejar sinó a fer un gran paper per a tots els espectadors. Ara vull gaudir perquè serà un dia molt especial”, ha comentat l’esquiador, durant una compareixença davant la premsa.

De cara a dissabte, Verdú ha recordat que hi haurà dues mànigues. “La meva idea és fer una primera sòlida i assegurar el pas a la segona; allà, amb millors condicions de pista, esprémer-me al màxim”, ha indicat. Justament, hi ha un aspecte que, entén, l’afavoreix respecte a la resta de competidors: l’Avet l’ha vist néixer i créixer com a esquiador.

“Conec bé la pista, l’he preparat bé aquestes setmanes i sé els punts claus que no coneixen la resta, fet que em dona cert avantatge i també el suport de la gent”, ha destacat l’andorrà, que ha recordat que ja hi ha viscut grans moments, com quan es va proclamar campió d’Europa l’any passat. “Hi tinc molt bon feeling”, ha assegurat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending