Tres descendits des de Segona A i cinc filials, entre els rivals de l’FC Andorra a la Primera RFEF

El club tricolor queda enquadrat en el grup 2 de la nova categoria amb, entre altres, Madrid Castilla, Sabadell, Castelló, Albacete o Barcelona B

Sabadell i Castelló seran dos dels rivals de l'Andorra.
Sabadell i Castelló seran dos dels rivals de l'Andorra.

L’FC Andorra ja coneix els seus dinou companys de viatge a la primera temporada de la Primera RFEF. I no es pot dir pas que hagi tocat un trajecte còmode. Els tricolors han quedat enquadrats al grup 2 de la categoria, amb tres dels equips descendits de Segona A: Albacete, Sabadell i Castelló i fins a cinc filials, entre els quals els del Madrid i el Barcelona. Un grup molt dur. En canvi, s’esquiva dos històrics del futbol espanyol com Deportivo de la Coruña o Racing de Santander.

La distribució de grups s’ha fet en la reunió dels 40 clubs que debutaran en la Primera RFEF a la ciutat esportiva de les Rozas. Era un dels punts clau de la trobada. La proposta de divisió ha estat geogràfica, est i oest. Calia decidir si es feia de forma diagonal o vertical. I els clubs han acabat votant la primera opció.

La Federació també ha marcat els requisits de la categoria a nivell d'instal·lacions: caldrà gespa natural a partir de la temporada 2022-23 i un aforament mínim de 4.000 espectadors per la 23-24

I això suposa per a l’Andorra un grup amb equips catalans, valencians, balears, murcians, manxecs i andalusos. A banda, el Madrid Castilla, que es presenta com un dels rivals més perillosos d’un grup on hi ha quatre filials més: Betis B, Sevilla Atlético, Vila-real B i Barcelona B. També han quedat enquadrats tres dels quatre equips descendits des de Segona A: Sabadell, Castelló i Albacete.  

La competició es dividirà en dues fases. A la temporada regular, la lliga estarà conformada per 38 jornades, amb enfrontaments contra el dinou equips restants tant a casa com a fora. El campió de cada grup ascendirà directament a Segona A. Del segon al cinquè classificat disputaran un ‘play-off’ d’ascens a doble eliminatòria: segons contra cinquens i tercers contra quarts. Serà a partit únic i en una sola seu, amb pròrroga però sense penals. En cas d’empat, passarà ronda l’equip millor classificat a la lliga regular. Només hi hauria tanda des dels onze metres en cas que els dos rivals haguessin acabat la lliga en la mateixa posició. Per cert, a Segona RFEF baixaran els cinc darrers de cada grup.

A la reunió també s’han tractat altres aspectes que preocupen els clubs. Un dels punts que, en comparació a la trobada de l’abril, s’ha modificat és el mínim de fitxes sub’23, que ha passat de les vuit que inicialment proposava la Federació a només sis. D’aquesta forma s’imposa el criteri de la majoria de clubs, que consideraven que aquesta norma podia acabar suposant un greuge davant els filials.

També han quedat marcats altres requisits pel que fa a les instal·lacions. Caldrà tenir gespa natural a partir de la temporada 2022-23. I, ja la 2023-24, es demanarà que l’aforament mínim dels estadis sigui de 4.000 espectadors. En el cas de l’Andorra, cap d’aquestes dues condicions es compleixen a Prada de Moles.

En canvi, hi ha un altre punt clau que encara queda a l’aire: la venda dels drets audiovisuals. A la reunió no s’ha volgut donar detalls de l’estat de la situació, fet que ha generat, no es pot negar, certa inquietud. Cal recordar que un dels objectius de crear una nova categoria és, justament, fer-la atractiva per poder obtenir ingressos per aquesta via que puguin repercutir en els clubs.

WhatsApp Image 2021 06 03 at 14 opt
WhatsApp Image 2021 06 03 at 14.33.23

Comentaris

Trending