El Tour ‘pren’ Andorra

Les restriccions per fer possible que el tram de la quinzena etapa de la volta ciclista francesa arribi a bon port ja es fan notar a tota la xarxa viària

L'avinguda Consell d'Europa, que veurà passar els corredors en contra direcció, és una de les vies que pateix l'afectació del Tour.
L'avinguda Consell d'Europa, que veurà passar els corredors en contra direcció, és una de les vies que pateix l'afectació del Tour. Toni Solanelles

A partir d’aquest matí la xarxa viària del Principat, especialment pel centre del país, serà un vesper. Un dels majors espectacles esportius del món arriba a Andorra i això es deixa notar a tots nivells. Les 11 del matí és l’hora marcada per establir restriccions a tots els punts per on passi la caravana ciclista per excel·lència. De fet, des de la matinada, indrets com l’avinguda Tarragona, on hi ha situada l’arribada de l’etapa, ja està fora de servei pel trànsit usual.

Com han anat recordant les autoritats, tant estatals com comunals, és a partir de mig matí que s’han d’evitar, a mesura que es pugui, qualsevol moviment amb vehicle. Tampoc no serà fàcil moure’s pel centre del país a peu, però fins que no arribi la caravana ciclista això encara serà viable. Es preveu un dia de caos des del punt de vista circulatori i d’organització interna. Més enllà d’això, la repercussió turística que té el pas del Tour -ja no avui, sinó en properes dates- és grandiosa. En fi, paciència i gaudir de l’espectacle. Cues i cabrejos inclosos.

 

Comentaris

Trending