Suspesa la segona jornada de la Copa del Món d’esquí de velocitat

La meteorologia, sobretot la intensitat del vent, ha fet impossible que es pugui portar a terme la competició i fa que perillen les pròximes proves del cap de setmana

Comentaris

Reunió de capitans d'equip on s'ha decidit cancel·lar la jornada.
Reunió de capitans d'equip on s'ha decidit cancel·lar la jornada. Victor Bigas

Les males condicions meteorològiques, amb vent i neu, han impedit celebrar la segona jornada de les finals de la Copa del Món d’esquí de velocitat a Grandvalira. La direcció de la carrera ha esperat fins al migdia, però el temps no ha millorat i s’ha decidit suspendre la carrera. Principalment, ha estat el vent el que ha fet impossible que es pogués portar endavant. Ara, s’està a l’expectativa de poder mantenir el que estava previst per demà dissabte, tot i que no s’espera una millora de les condicions.

Després de la reunió de capitans d’equip, Nadal Antor, coordinador de la competició, ha manifestat que “nosaltres ho hem intentat i hem fet pujar els corredors a la sortida de la pista Riberal, per si en algun moment s’obria alguna clariana”. Malgrat això, ha estat impossible de portar a terme, sobretot per l’alta intensitat del vent, que és un dels factors claus en aquest tipus de curses. “En categoria masculina està en joc el títol de la Copa del Món i hem volgut esgotar al màxim el reglament, encara que sempre pensant en la seguretat dels esquiadors”.

En aquest sentit, des de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), s’ha fet arribar a l’organització la satisfacció per l’execució de les proves d’aquest dijous. Tot i que les condicions no van ser òptimes, es va poder garantir en tot moment la seguretat dels participants i es va poder portar a terme la cursa sense cap accident i amb bons resultats. A més, prenent de referència les prediccions del mal temps, es va fer una mànega extra durant la primera jornada, que es comptabilitzarà com a carrera. El seu resultat podria marcar el desenllaç de la competició a la categoria masculina si dissabte no es pot disputar l’última prova.

Així, l’organització està pendent de com evoluciona la meteorologia durant les pròximes hores per veure si serà possible, o no, celebrar la tercera jornada. Les previsions, de moment, no són gens favorables, però Antor ha afirmat que “esperem que ens doni una treva i ens permeti disputar l’última cursa de la temporada”.

Etiquetes

Comentaris

Trending