Suspens total

El MoraBanc cau apallissat a la pista de l’UCAM (96-67) en un duel marcat per un primer quart desastrós però també per la superioritat dels universitaris en totes les facetes del joc

Hannah ha anotat només vuit punts, molt per sota del nivell habitual.
Hannah ha anotat només vuit punts, molt per sota del nivell habitual. ACB PHOTO / J.Bernal

El MoraBanc continua enfonsant-se en la lliga ACB. Els tricolors han patit una duríssima derrota a la pista de l’UCAM Múrcia (96-67) en un partit marcat per un desastrós primer quart, però durant el qual han mostrat moltes mancances. Al llarg de tot el duel, els de David Eudal no han tingut cap opció i s’han vist superats pel seu rival en totes les facetes del joc. La situació de l’equip a la taula ja és més que crítica.

El primer quart ha estat un autèntic malson, tant per l’equip com pels aficionats que seguissin el partit per televisió. Res ha sortit. L’UCAM s’ha mostrat molt superior, tant en atac com en defensa. Quan s’havien disputat cinc minuts, el MoraBanc només havia estat capaç d’anotar dos punts (13-2) mitjançant Nakic.

I la cosa no ha millorat. Els murcians han continuat tenint moltes facilitats per anotar i, en canvi, als andorrans els costava un món. La diferència es feia cada cop més gran sense que res del que fes David Eudal des de la banqueta servís d’absolutament res. El 33-13 que el marcador mostrava quan ha sonat la botzina era més que evident.

Al segon període el MoraBanc ha aconseguit tallar la sagnia que patia en encaixar punts per part de l’UCAM. La millora defensiva ha permès igualar el duel i també s’ha trobat més opcions de sortir a la contra, fet que els tricolors han aprofitat, especialment gràcies a Miller-McIntyre. Calia, però, també reduir la diferència i això costava.

UCAM Morabanc ACB Photo / J.Bernal
L'UCAM ha passat per sobre del MoraBanc / ACB Photo J Bernal

Quan faltaven dos minuts i mig per al descans, el primer triple de Hannah -també la seva estrena anotadora en el duel- han fet concebre esperances. L’equip s’ha situat tretze punts per sota (41-28). I ha tingut dues opcions per retallar encara més la diferència, amb dos llançaments exteriors fallats pel mateix Hannah i per McIntyre. Oportunitat perduda i l’UCAM que ha reaccionat en el tram final del quart. Els tirs lliures anotats per Davis i McFadden i una darrera cistella de Lima han permès agafar aire als universitaris. 46-29 (+17) per anar a vestidors.

El MoraBanc ha tornat al parquet amb presses. I acostumen a ser males conselleres. Els tricolors s’han entestat a buscar retallar distàncies a través de triples però no era pas el millor dia per buscar aquesta fórmula. L’equip ha estat especialment desencertat en aquesta faceta -bé, de fet, en gairebé totes- i d’això s’ha aprofitat l’UCAM. Els murcians, amb la tranquil·litat  del marcador a favor, han sabut tenir paciència en atac i han tornat a situar-se per sobre dels vint punts de diferència. Fins a un màxima de 26, reduïda a 24 al final del tercer quart (71-47).

El MoraBanc afrontava el darrer període conscient que, tret d’un miracle, tornaria cap al Principat amb una nova derrota. Calia, però, intentar que fos el menys dolorosa possible. L’UCAM, però, també volia agradar-se davant l’afició i no ha volgut cedir cap opció per retallar l’avantatge. Al contrari, encara ha estat capaç d’eixamplar-la més. I ha continuat amb la mateixa intensitat que, per exemple, li ha permès ser extraordinàriament superior a l’hora d’agafar rebots. Quan faltaven cinc minuts pel final, dos tirs lliures anotats per Radovic han permès els universitaris trencar la barrera dels 30 (82-51). Al tram final, s’ha aconseguit maquillar lleugerament el marcador fins al 96-67. 29 punts de diferència.

RS435635 J24 UCM MBA Firmar acb Photo   J Bernal
Oriol Paulí defensat per un rival / ACB Photo - J.Bernal.

El MoraBanc continua, ara mateix, amb els mateixos triomfs que el primer equip en zona de descens, el Fuenlabrada, gràcies a la derrota patida pels madrilenys a la pista del Baxi Manresa. Això, per ara, salva els de David Euldal que, dissabte vinent, tornen a la Bombonera. Allà els visitarà el Bilbao Basket.

UCAM MÚRCIA (96): David 11, Webb 10, Lima 11, Taylor 8, Rojas 3 -cinc inicial-, Bellas 9, Malmanis 4, Radovic 8, McFadden 10, Cate 8 i Vasileiadis 14.
MORABANC ANDORRA (67): Paulí 0, Hannah 8, Noua 6, Nakic 5, Diagné 4 -cinc inicial-, Miller-McItyre 14, Llovet 8, Crawford 5, Colom 2, Jelinek 4, Morgan 5 i Artega 6.
Àrbitres: Jiménez, Padrós i Oliveres.
Parcials: 33-13 / 13-16 (46-29) / 25-18 / 25-20 (96-67).