Stefi Troguet escalarà el Broad Peak i el K2 a l’estiu

Ambdós reptes s’emmarquen en el seu projecte de coronar els 14 cims de més de 8.000 metres

L'alpinista a l'acte de presentació d'aquest matí
L'alpinista a l'acte de presentació d'aquest matí Cristian Cortés

L’alpinista andorrana Estefania Troguet ha anunciat aquest dimarts que el seu pròxim repte serà coronar els cims del Broad Peak i del K2 entre el juny i l’agost d’enguany, un projecte que s’emmarca en la voluntat de l’esportista de coronar els 14 cims de més de 8.000 metres que hi ha arreu del món. Segons Troguet, a causa del fet que el coronavirus ha cancel·lat els esdeveniments esportius que tenia planejats, ha pogut aprofitar per millorar la seva tècnica i tenir la confiança per assolir aquesta fita.  

Cal destacar que el K2 és la segona muntanya més alta del món (8.611) i presenta una exigència per arribar al cim d’una gran magnitud. De fet, només 400 persones han pogut fer-ho i les estadístiques diuen que, per cada quatre persones que aconsegueixen coronar-lo, una mor. Pel que fa al Broad Peak, el 12è cim més alt del món, Troguet ha declarat que servirà per aclimatar-se i poder fer front al segon desafiament. A més a més, l’alpinista ha defensat que només farà servir oxigen en cas que sigui totalment imprescindible per qüestions mèdiques. 

L’esportista també ha explicat que la mort de tres amics i companys de professió aquest hivern l’han portat a travessar setmanes molt dures en l’àmbit personal.

L’esportista també ha explicat que la mort de tres amics i companys de professió aquest hivern l’han portat a travessar setmanes molt dures en l’àmbit personal. En aquest sentit, ha subratllat que “guardo un record molt maco del Sergi Mingote perquè em va acompanyar en l’expedició de la meva vida -la del Nanga Parbat- i vam arribar junts al cim”. “Aquest any he entès el patiment de la meva família, però és la vida que he decidit tenir i assumeixo el risc. No vaig a morir. He donat la volta més vegades de les que he arribat dalt de tot i això no és cap derrota”, ha afegit.  

El repte serà possible gràcies a les ajudes econòmiques acumulades de l’any 2020 i de les renovades en aquest 2021 aportades pels seus patrocinadors, entre els quals destaquen CEBE, La Sportiva, Ferrino i Financera d’Assegurances.  

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending