Stefi Troguet, entre llàgrimes, diu adeu a l’Everest

L’alpinista andorrana ha fet un darrer intent, però els problemes de salut han tornat a aparèixer amb l’alçada i s’ha vist obligada a abandonar l’expedició, assegurant estar “estar “trista i decepcionada” amb ella mateixa

Stefi Troguet anunciat que abandona l'expedició a l'Everest
Stefi Troguet anunciat que abandona l'expedició a l'Everest Stefi Troguet

Stefi Troguet ha intentat fins al final poder coronar el sostre del món, però els problemes de salut que ha arrossegat aquests darrers dies l’han obligat a fer marxa enrere i abandonar definitivament l’expedició. En un vídeo que ha penjat a les xarxes socials explica que ha intentat recuperar el material que tenia al camp, però la tos ha tornat a aparèixer. Entre llàgrimes, ha anunciat que torna a casa.

“Innocentment, pensava que a l’haver estat a Katmandú podia haver fet un intent, com a mínim al Lhotse, però no puc fer ni dues passes sense parar perquè no puc respirar. Quan començo a caminar apareix la tos i he decidit girar cua i tornar. Això significa que és el final de l’expedició.” Aquestes són les primeres paraules, entre llàgrimes, del vídeo que Troguet ha penjat a les seves xarxes socials.

L’alpinista andorrana no coronarà aquesta vegada el sostre del món, l’Everest. El somni haurà d’esperar per fer-se realitat. La bronquitis barrejada amb el virus que l’ha afectat aquests darrers dies no li han permès continuar sumant vuit mils sense oxigen. A mitjans de setmana va haver de ser evacuada cap a Katmandú. Després de tres nits va voler tornar al camp base i la intenció era, com a mínim, arribar al camp 2 per recuperar el material, però no ha pogut ser.

Stefi Troguet assegura estar “trista i decepcionada” amb ella mateixa “perquè crec que el treball s’ha fet bé i les rotacions també han estat molt bé. Remarca els esforços que ha dut a terme durant el temps que ha durat l’expedició amb el consegüent desgast físic que li ha comportat. “Tot això no ha servit per a res, és molt frustrant i és molt difícil abandonar”, ha manifestat. Deixa clar que “ho he entitat al 100% i no ha estat suficient”.

TRASTOY I FERNÁNDEZ, SENSE SORT

Qui també estaven d’expedició eren Domi Trastoy i Gonzalo Fernández que volien coronar el Kanchenjunga, però no ha pogut ser. Fernández, a través de les seves xarxes socials ha informat que, en el seu cas, va decidir fer marxa enrere davant del risc d’acabar amb un edema i el fet que només hi havia corda fins als 7.600 metres. Qui sí que ho va intentar va ser Trastoy, però “quan arriben a 8.300 metres, els diuen que s’han equivocat de ruta i es veuen obligats a baixar”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending