Stefi Troguet abandona l’ascensió al Makalu

L’alpinista apunta que es troba “cansada” i, per tant, no està en condicions d’intentar l’assalt a un cim tan exigent, fet pel qual decideix posar fi a l’expedició que, igual que l’any passat amb l’Everest, acaba amb decepció

Comentaris

Stefi Troguet, al campament 3.
Stefi Troguet, al campament 3.

Stefi Troguet ha tornat a viure la cara amarga de l’alpinisme. Igual que l’any passat, ha hagut de renunciar a l’objectiu que s’havia marcat, en aquest cas, l’ascens al Makalu, un dels catorze 8.000 del planeta, que volia conquerir sense oxigen. L’andorrana ha comunicat a través de les xarxes socials la renúncia a intentar fer el cim a causa del cansament acumulat els darrers dies, que atribueix al temps que ha passat a gran altitud. D’aquesta forma, posa punt final a l’objectiu que s’havia marcat aquest any.

Novament, doncs, Troguet ha d’acceptar que no poc complir les expectatives que s’havia fixat. Enguany, aspirava a coronar el seu quart 8.000 sense oxigen, el Makalu. Confia que, físicament, podia afrontar el repte en millors condicions que el 2023, quan va fallar també en la temptativa d’arribar a l’Everest. No ha pogut ser, però.

Ella mateixa ho ha explicat a través de les seves xarxes socials, tot admetent el “final del joc”. Ara fa uns dies, des del campament 3, a 7.450 metres d’altitud, va intentar un nou ascens però no va trobar-se en condicions. “Si no podia arribar als 7.500 metres ràpidament, no era possible donar una empenta realista al cim. Així doncs, vaig fer marxa enrere”, ha relatat.

Llavors, va tornar al camp 2. Allà, després d’uns dies de reflexió, ha pres la dolorosa decisió. Es troba, indica, “cansada”. Massa. Ho atribueix al fet d’haver passat massa temps en altitud i, per això, a l’hora d’escalar anava massa lenta.

Malgrat la decepció, apunta que “estic contenta amb la meva decisió [escalar el Makalu]”. Assegura que “he gaudit de tota l’expedició i m’ha encantat provar aquesta muntanya tan exigent”. Admet, però, que els darrers dies “han estat durs”. Entre altres motius, perquè hi havia “un temps inestable” i moltes parts de l’ascensió “sense corda fixa”. La pitjor notícia de tot va colpejar tota la comunitat alpinista de la zona: la mort d’un xerpa.

Així doncs, Troguet ha decidit deixar el Makalu per un altre moment. Suma, doncs, un segon any de decepció després de la viscuda l’any passat. També queda clar que la seva fita de coronar els catorze 8.000 sense oxigen pateix un dur revés.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending