L’Spartan Race es mantindrà al centre d’Encamp les properes edicions

Comú i empresa promotora celebren el bon funcionament de la prova, que tanca el cap de setmana tanca amb un balanç de plena ocupació i prop de 4000 participants de fins a 60 països diferents

Un moment d'una de les proves al centre de la parròquia.
Un moment d'una de les proves al centre de la parròquia. COMÚ D'ENCAMP

“L’Spartan Race ha vingut al centre d’Encamp per quedar-s’hi.” Així de contundent ha estat la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, quan li han preguntat quin balanç feia de la tercera edició de l’esdeveniment al centre de la vila. Mas ha recordat que la prova fa set anys que es realitza a la parròquia, les quatre primeres varen ser a Grau Roig, i que el balanç “és molt positiu”. Mas ha recordat que els dos darrers anys, amb pandèmia i amb restriccions, la prova també es va celebrar però que “aquest any torna a tenir el caràcter multitudinari de les edicions prepandèmia”.

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, ha reiterat l’agraïment per la col·laboració de diversos privats que han autoritzat l’ús de diversos espais per realitzar les proves, així com a tots els treballadors comunals i governaments, com Protecció Civil, policia… i sobretot “als voluntaris, la “marea roja” que durant tot el cap de setmana participa activament perquè l’esdeveniment sigui un èxit”.

Finalment, Marot ha assegurat que “la participació d’Andorra Turisme és clau per a l’atracció de visitants de fora del país” que en aquesta edició han arribat a més del 90%, dels quals un 24 % francesos i amb més de 60 països representats. El conseller de Turisme ha avançat que “el balanç és positiu i a l’espera de la valoració que segur que superarà el milió d’euros del darrer any, m’atreveixo a dir que ha estat un cap de setmana de plena ocupació” per als establiments comercials, restauració i hoteleria.

Albert Soley guanyador de la prova Beast de 21 quilòmetres.

Relacionat

Soley, Velasco i Castela, guanyadors de les primeres proves de la cursa Spartan Race

El director de l’Spartan Race, Àngel Sanz, ha sentenciat que “Encamp mai falla” i ha assegurat que l’esdeveniment “ha millorat gràcies al trasllat al centre d’Encamp”. Sanz ha augurat que “encara hi ha marge de millora” per a futures edicions i ha destacat que el que més li agrada és que “estem construint aquest avió mentre volem”. En referència a la possibilitat que es celebri un campionat d’Europa, Sanz ha dit que hi ha molts factors que s’han de tenir en compte però clarament “estem en una posició privilegiada”, per com s’ha desenvolupat l’esdeveniment i per la bona connexió publico-privada, entre altres factors.

Comentaris (2)

Trending