Sis representants andorrans participaran a la Gorbeia Suzien Skyrace

Òscar Casal, Pere Riba, Lluis Sanvicente, Arnau Soldevila, David Méndez i Sintu Vives participaran en la prova, que té un recorregut de 31 quilòmetres amb 2,4 de desnivell positiu

Òscar Casal.
Òscar Casal. ARXIU

Sis corredors de la Federació de Muntanyisme (FAM) es desplaçaran aquest cap de setmana al País Basc per disputar la Gorbeia Suzien Skyrace. Es tracta d’una prova internacional puntuable per a les Skyrunner World Series així com per a les Golden Trail National Series. Els representants del Principat són Òscar Casal, Pere Riba, Lluis Sanvicente, Arnau Soldevila, David Méndez i Sintu Vives.

La cursa costarà de 31 quilòmetres de recorregut, amb 2,4 de desnivell positiu. És d’un prefil tècnic i fangós, terreny típic d’Euskadi. Arrencarà al poble de Zenuri, endinsant-se al Parc Natural de Gorbeia, on començaran les pujades més exigents. El traçat passarà per un dels trams més tècnics en direcció al cim de Lekanda i es crestejarà fins a baixar a la zona de Zastegi, per atacar el punt més alt de la cursa, el pic de Gorbeia.

En el quiilòmetre 16, els corredors hauran de realitzar una baixada pronunciada i tècnica per a completar la tercera pujada de la cursa fins a coronar el pic d’Aldamin. Un cop completat, restarà una baixada de quasi deu quilòmetres per tornar al mateix punt de sortida.

El seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, ha volgut destacar el gran nivell competitiu que hi haurà a la línia de sortida de la cursa. Aquest fet es dona perquè la Gorbeia Suzien Skyrace és de les poques proves que puntuen per a dues de les grans competicions internacionals. Gravina també ha afegit que s’espera que sigui una cursa dura, variada, amb molt de fang i amb trams de dificultat tècnica, factors positius per als atletes del Principat perquè estan més acostumats a competir en aquest tipus de terreny, distància i desnivell. Finalment, ha comentat que els sis corredors que es desplacen estan en un moment de la temporada òptim i en un estat de forma que els permetrà assolir uns bons cronòmetres personals.

Etiquetes

Comentaris

Trending