Una sentència del TAD va deixar al VPC sense poder disputar el play-off d'ascens

El president, Gerard Giménez, explica que la resolució els hi van comunicar dues hores abans d'una reunió amb la Federació Espanyola de Rugbi, que els va deixar amb només 8 jugadors de formació dels 25 que podrien haver jugat

Albert Calvó, Gerard Giménez i Justo Ruiz
Albert Calvó, Gerard Giménez i Justo Ruiz Albert Sanjuan

El president del VPC, Gerard Giménez, ha comparegut aquest dimarts acompanyat del secretari d’Estat d’Esports en funcions, Justo Ruiz, i el vicepresident de la Federació Andorrana de Rugbi, Albert Calvó, per explicar els motius pels quals han renunciat a la disputa de les fases d’ascens a divisió d’Honor B. Assegura que una resolució del TAD sobre un altre equip els ha perjudicat directament.

“El VPC no jugarà la fase d’ascens a divisió d’Honor B per un motiu de paperassa”. Així ho ha manifestat Gerard Giménez només iniciar la compareixença davant dels mitjans de comunicació en què ha deixat clar que “no hem enganyat a ningú”. El principal motiu és que en la reunió que van mantenir el passat 21 d’abril amb Govern, la FAR i la Federació Espanyola de Rugbi se’ls hi comunica una sentència del Tribunal Administrativo del Deporte (TAD) sobre un altre cas “que canvia la interpretació existent i passem a tenir 25 jugadors de formació a 8, quan el mínim són nou”, ha exposat Giménez.

El club s’emparava en el reglament de la FER, que estableix que els jugadors que tenen familiars espanyols puguin considerar-se de formació, però després de la resolució judicial, el somni es va convertir en malson perquè els que havien jugat amb la selecció andorrana ja no podrien ser-ho. Assegura que “ha estat un cop dur per als jugadors i el cos tècnic i alguns no saben si continuaran el curs vinent”.

Giménez ha exposat que “ens hem donat un marge de temps fins que es resolgui el reglament del proper curs i confiem que hagi estat un any d'aprenentatge”. En aquest sentit, diu, “era complicat acceptar canvis aquest any amb la competició en marxa, però esperem les nostres demandes s’acceptin de cara a la pròxima temporada”. En la mateixa línia, s’ha pronunciat Albert Calvó qui ha exposat que “la FER no volia que les seves lligues quedessin tacades per una qüestió de llicències”, mentre que Justo Ruiz subratlla que “vam voler tenir un perfil baix i no entrar en política”. Cal recordar que Espanya va quedar exclosa del Mundial de Rugbi per un cas de llicències que no estaven en regla.

Des del VPC s’ha explicat que es començarà a treballar en un nou esborrany de reglament amb el qual es compta amb el club en el que s'abolirà la figura del jugador de formació. Això no se sabrà fins al juliol i serà en aquell moment que es decidirà el projecte del curs vinent amb el convenciment que sí podran pujar. En tot cas, ha descartat tornar a França perquè durant aquest temps han mantingut converses i les posicions continuen enrocades.

Etiquetes

Comentaris

Trending