La selecció absoluta femenina jugarà la Nations League

El combinat dirigir per José António Martín assegura que “tenen moltes ganes de competir i suposa la cirereta del pastís”

Marina Fernández i José António Martín 'Guti'
Marina Fernández i José António Martín 'Guti' Albert Sanjuan

La selecció absoluta femenina de futbol disputarà la Nations League. Fins ara, només havia disputat  un Premundial i un Preeuropeu entre el 2015 i 2017, i al setembre començaran la participació en la Nations League. Tant el seleccionador, José António Martín, com l’ambaixadora del futbol femení de la FAF, Marina Fernández, han manifestat les ganes de competir i d’acostar-se al món professional.

La selecció absoluta femenina de futbol compta els dies per tornar a disputar un partit oficial. Serà a partir del setembre amb la participació en la Nations League. El sorteig serà el 2 de maig. El seleccionador, José António Martín ‘Guti’, expressa que “feia molt de temps que esperàvem poder competir oficialment” i assegura que estaran en el darrer dels bombos “perquè no tenim coeficient i aquesta competició se’ns ajusta a les nostres característiques”. En aquest darrer bombo hi haurà Geròrgia, les Illes Fèroe i Armènia. Com a possibles rivals hi haurà Malta, Israel, Turquia, Macedònia del Nord, Adzerbadjan, Kosovo, Montenegro, Luxemburg, estponia, Moldàvia, Lituània, Kazakshtan, Letònia, Bulgària o Xipre.

Per la seva part, l’ambaixadora femenina de la Federació Andorrana de Futbiol, Marina Fernández, ha posat en relleu que “estem en fase de creixement i competir la Nations League és la cirereta del pastís”. L’objectiu “donar-ho tot al camp i ho afrontem amb ganes i compromís”.

Al ser la selecció absoluta el marge d’edat per ser seleccionable s’amplia i ‘Guti’ diu que, actualment hi ha 50 jugadores que podrien formar part del combinat nacional. Qui de ben segur hi serà per ser el màxim exponent del futbol femení andorrà serà la jugadora del Vila-real, Tere Morató.

Per començar a preparar la primera cita oficial, la selecció començarà a entrenar al maig i té previst disputar un doble amistós contra l’Aràbia Saudita els 13 i 17 de juny. L’emplaçament no està definit, ja que pot ser a Salou o a Girona. La Nations League es disputarà entre el setembre i primers de desembre.

Tant seleccionador com ambaixadora han remarcat el treball que s’ha fet durant aquests anys per fer créixer el futbol femení. Fernández, que ara juga a l’AEM B ha exposat que “costa molt aspirar al futbol professional i jugar competició oficial és el somni de qualsevol nena d’Andorra”.

Comentaris

Trending