La segona jornada de ‘L’Esport ens connecta’ torna a ser telemàtica

La situació causada per la Covid-19 ha obligat a prescindir de la presencialitat a les xerrades, a excepció de l’entrega de premis, que es veurà limitada per les mesures sanitàries

La ministra de cultura i esports, Sílvia Riva, i el secretari d'estat, Justo Ruiz.
La ministra de cultura i esports, Sílvia Riva, i el secretari d'estat, Justo Ruiz. Pilar Candel

La intenció era que ‘L’Esport ens connecta’ pogués fer les xerrades de forma presencial, però la Covid-19 ha obligat a prendre la decisió de tornar al format telemàtic. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha apuntat que la conversió ha sigut ràpida i s’ha pogut adaptar de forma efectiva. Tot i això, s’ha mantes l’entrega de premis, que al 2020 va ser impossible fer-la, serà amb públic, però amb nombroses mesures restrictives sanitàries i un aforament reduït.

La reinvenció que es va portar a terme l’any passat per la impossibilitat de fer ‘La nit de l’esport’ va tenir una gran acceptació. Riva ha afirmat que la rebuda entre federacions, esportistes i la família que gira en volt d’aquest món va ser molt positiva. Per aquest motiu, es torna a repetir el format, amb la intenció de convertir-lo en una jornada anual. “La idea, quan la pandèmia ens deixi, és reinventar-lo perquè sigui més amè i distès”, ha assegurat Riva.

Les jornades donaran el tret de sortida aquest dilluns, i estaran actives fins dimecres, 15 de desembre. Estan formulades de manera que, segons ha explicat Riva, “connectin amb diferents programes de la secretaria d’estat, algunes van dirigides a les juntes directives, altres als esportistes i directors tècnics, i altres seran més transversals”. Els temes que es tractaran, ha apuntat el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, seran diversos.

Així, s’abordaran temes com la importància de seguir els somnis, xerrada impartida pel jugador de waterpolo Dani Ballart. “Explicarà els sacrificis que s’han de fer per poder triomfar al món de l’esport, la seva experiència servirà per a tots aquells que vulguin ser professionals”, ha explicat Ruiz. També es faran altres conferències i taules rodones sobre la prevenció de l’abús sexual, la psicologia d’esportistes d’alt nivell, els drets dels esportistes transgènere i intersexe i la lluita contra el dopatge, i la conciliació amb els estudis. En aquest últim tema, Ruiz ha apuntat que actualment hi ha quatre persones dintre del programa Tutoresport, que es té amb col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquest any, a més, s’ha aconseguit reprendre el lliurament de premis, que es celebrarà a l’Auditori Nacional. Dimarts, a les 18:30 es reconeixerà els millors esportistes del país aquesta temporada, però també s’atorgaran els dos premis que van quedar pendents de l’anterior.

Etiquetes

Comentaris

Trending