Satisfacció de la FIS en la seva visita tècnica a Grandvalira

Els dos dies de treball conjuntament amb el Comitè Organitzador de les Finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí únicament han deixat patent la necessitat de fer petits canvis, sobretot centrats en la seguretat, de cara a la cita del 2022

L'equip organitzador i els components de la FIS
L'equip organitzador i els components de la FIS Pilar Candel

El Comitè Organitzador de les Finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí i els màxims responsables dels circuits de la cursa de la Federació Internacional d’Esquí s’han reunit durant dos dies per fer una visita tècnica als sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira, de cara a la cita del 2022. Durant dos dies s’han avaluat les condicions de les pistes i les infraestructures, concloent en què únicament serà necessari fer petites modificacions respecte a seguretat.

Wim Rossel, coordinador de la Copa d’Europa masculina, ha indicat que “és important tenir la confiança de les persones que organitzen la final de la Copa d’Europa”. Rossel ha indicat que, respecte a la cita del 2018 encara es pot millorar, però en petits detalls “respecte a seguretat, desenvolupament, sempre intentem millorar i que les coses que anem fent es vegin en el futur”.

Per la seva banda, el coordinador de la Copa Continental i la Copa d’Europa femenina, Jordi Pujol ha apuntat que “hi ha petites coses que treballarem, punts de vista que et dóna l’experiència en aquests esdeveniments i tenim al davant mesos per a aconseguir-ho”. Ha estat d’acord amb Rossel en que no hi ha grans canvis a fer de cara al 2022, “són petites coses a millorar, aspectes relacionats amb les activitats paral·leles o punts que donaran més seguretat a les proves”.

Santi López, cap de cursa, ha posat èmfasi en la importància del treball conjunt d’ambdues entitats per poder reconèixer les necessitats entre l’organització i la FIS per poder portar endavant un esdeveniment excel·lent, “són reunions de treball importants per arribar a l’objectiu comú”. López ha remarcat que els mesos que queden són crucials “per seguir les directrius i desenvolupar sobre el terreny tots aquests aspectes tractats durant la inspecció”. David Hidalgo, director general de les Finals de la Copa d’Europa, ha explicat que des de l’organització es treballa amb il·lusió i que “hi ha hagut molt bona col·laboració i sintonia amb els membres de la FIS”.

Al llarg de dos dies, els responsables de la FIS, conjuntament amb el comitè organitzador, han revisat, visitat i validat els traçats de Grandvalira on es disputaran les diverses curses de la Copa d’Europa. A més, s’ha signat el document de compromís entre la FIS, la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i l’organització on es detallen els diferents aspectes com el programa, punts tècnics de les pistes i de les curses, recursos humans i d’altres per fer front a l’esdeveniment.

Aquesta reunió també ha servit per posar en el punt de mira les Finals de la Copa del Món 2023. Hidalgo ha assegurat que la competició europea que tindrà lloc al 2022 “serà un test” per al campionat de 2023 “sense la pressió d’una televisió en directe”, a causa de la gran exigència de les curses que se celebraran l’any vinent. També ha apuntat que “els estàndards sempre són els mateixos, d’anar pujant el nivell”. Per la seva banda, López ha exposat que “és important sempre intentar pujar el nivell de la corda i posar-se en situació de compromís”.

Etiquetes

Comentaris

Trending