Eder Sarabia, fins al 2025, com a mínim, a la seva casa tricolor

L’FC Andorra oficialitza la renovació de l’entrenador basc per dues temporades més en les quals s’espera continuar amb el creixement com a club dels darrers anys amb la fita de l’ascens a Primera a l’horitzó

Eder Sarabia, al mig, amb Ferran Vilaseca i Jaume Nogués.
Eder Sarabia, al mig, amb Ferran Vilaseca i Jaume Nogués. G. P.

L’FC Andorra ha oficialitzat la renovació d’Eder Sarabia. El tècnic basc i el club tricolor continuaran plegats fins, com a mínim, el juny del 2025. El nou contracte amplia la vinculació durant dues temporades més amb l’objectiu de seguir creixent de forma conjunta, després dels èxits aconseguits en les dues primeres campanyes a la banqueta. D’aquesta forma, i com ha volgut remarcar l’entrenador, sensiblement emocionat, continuarà a un club i un país que “ja és casa meva”.

Cal recordar que Sarabia va arribar a l’Andorra el gener del 2021. En els primers mesos al càrrec, va aconseguir col·locar l’equip a Primera RFEF, la nova categoria que es va crear per a la temporada 2021-22, per sota del futbol professional, i va disputar la promoció d’ascens a Segona A. En el partit de semifinals, marcat per l’arbitratge desfavorable, l’equip va perdre per 2-1 contra el filial de la Reial Societat.

La campanya següent va continuar la bona línia. A les seves ordres, l’equip tricolor es va proclamar campió del grup 2 de Primera RFEF i, una jornada abans del final del campionat, va aconseguir una fita històrica: l’ascens a Segona. Per primera vegada, l’Andorra jugaria al futbol professional espanyol.

El debut, a més, està sent brillant. Després de 17 jornades disputades, l’equip se situa sisè a la classificació, tota una gesta per a un recent ascendit. De fet, ara mateix jugaria la fase d’ascens a Primera.

Per això, la directiva del club no ha tingut cap dubte. Cal ampliar la vinculació de Sarabia amb l’Andorra. Des de fa setmanes que es negociava la seva renovació i, finalment, s’ha cristal·litzat. El tècnic basc ha signat un nou contracte per dues temporades més, fins al juny del 2025. L’acte on s’ha oficialitzat l’acord, amb el president, Ferran Vilaseca, i el director esportiu, Jaume Nogués, l’entrenador ha destacat que “és un dia especialment feliç” i ha assegurat que “signar per aquest club va ser molt fàcil i una de les decisions més encertades de la meva vida”. A la vegada ha volgut expressar l’agraïment a “qui va apostar per mi” però també a “tots els jugadors, l’staff tècnic i la meva família”, inclosa Mònica Bernaus, la seva parella.

Renovació Sarabia.
Foto de família de Sarabia amb els assistents a l'acte davant els mitjans.

Sarabia ha posat en relleu que “a la vida i al futbol no tot és guanyar o perdre, ascendir o descendir; es tracta de ser feliços”. I, en aquest sentit, “no hi ha res millor que consolidar aquest vincle amb aquest club, aquest país, aquest equip i aquesta família”. I ha deixat clar que “queda molt camí a recórrer i jo ho vull seguint fent amb l’Andorra, que ja és casa meva”.

I aquest camí, no ho ha amagat, té un destí clar: tard o d’hora, jugar a Primera i a Europa. I per al club, com ha volgut destacar el president Vilaseca, Sarabia “és la persona que ens pot portar a allò que sempre hem somiat: estar a les màximes cotes del futbol espanyol i continental”; la millor per liderar aquest projecte”. El tècnic basc ha recollit el guant: “M’encantaria ser l’entrenador que porti el club a Primera i ho lluitarem amb tota la determinació, tota la força i tota la il·lusió del món”. Ara bé, també advertint que “no ens hem de posar terminis”.

La renovació és, en principi, fins al 2025. Ara bé, amb una clara voluntat de continuar més enllà d’aquesta data. “Em quedaria tota la vida a aquest equip i al país, però contractes més curts poden ajudar a fer que tot vagi millor, que tinguem una mica més de fam i a ser més exigents”, ha assegurat.  I un altre punt que convenç Sarabia és el fet que el club confiï plenament en el seu model de joc. “Amb projectes de més llarg termini et permeten instaurar-lo amb més tranquil·litat i més força”, ha apuntat. En aquest sentit, ha recordat que, fins i tot en els moments més delicats de les temporades anteriors “no hi ha hagut nervis ni intranquil·litat i això serveix per consolidar les coses, fer-les més fortes, que siguin més exitoses i puguin perdurar en el temps”.

Per la seva banda, Nogués ha apuntat que la renovació era quelcom “obvi” si es tenen en compte els resultats, però també ha explicat que “mirem molt més enllà; altres valors, altres formes d’entendre el futbol i la vida”. El director esportiu tricolor ha afirmat que “és un dia molt important en la nostra evolució com a club”. A la vegada, ha volgut destacar tot el que s’ha aconseguit fins ara, en gran part, gràcies a Sarabia. “El que hem assolit és un somni, fruit de molt de treball, dia a dia”, ha manifestat.

Comentaris (1)

Trending