Sarabia qualifica de “lamentable i denunciable” l’acció de Rubiales a la final del mundial femení

L'entrenador de l’FC Andorra ha estat molt contundent en relació al president de la Federació Espanyola de Futbol que s'aferra al càrrec

Eder Sarabia dirigint un entrenament amb l'FC Andorra
Eder Sarabia dirigint un entrenament amb l'FC Andorra FC Andorra

L'entrenador de l'FC Andorra, Eder Sarabia ha qualificat de "lamentable i denunciable" l'actitud del president de la Federació Espanyola de Futbol, Luís Rubiales, després de la final del mundial femení amb un petó a la boca a la jugadora de la selecció espanyola, Jenni Hermoso.

 

 

Sarabia s'ha mostrat molt contundent amb aquesta i amb altres actituds del mandatari que s'aferra al càrrec. Per l'entrenador de l'FC Andorra ·això no ha de passar". Considera que "el futbol és una gran eina per a la cohesió social i no es poden permetre aquest tipus d'actituds".

També ha comentat que s'ha d'anar en compte a l'hora d'utilitzar determinades expressions. "Sovint quan hi ha un partit de futbol femení es diu que són 'les nenes'. Això o que el futbol és cosa d'homes o de collons. Això és un caldo de cultiu masclista. Ens hi hem de posar perquè les coses canviïn"

El president de la Federació Espanyola de Futbol, en una compareixença escandalosa, ha carregat durament contra un "fals feminisme" assegurant que "és la gran xacra d'aquest país" quan ha aparegut en l'Assemblea extraordinària fent-se la víctima després del ressò que ha tingut el seu gest.  Rubiales ha volgut deixar ben clar que no deixarà el seu lloc: "No penso dimitir", ha dit diverses vegades seguides i en un to elevat. Aplaudiments i més aplaudiments però dels homes perquè la majoria de les dones presents no ho han fet. Això és el que ha rebut el president de la federació després d'anunciar-ho.

En un primer moment ha fet referència a quan es va agafar els seus genitals: "Vull demanar perdó per agafar-me aquella part del cos". Immediatament, s'ha dirigit a l'entrenador de la selecció, Jorge Vilda: "El que et van fer a tu ha sigut el mateix que m'han fet a mi", tot recordant quan 15 jugadores van escriure un comunicat renunciant en un principi a formar part de la selecció.

Rubiales ha afirmat afirmat, sense cap mena de dubte, que el petó va ser "consentit" amb Hermoso. Ha explicat que la davantera va fallar un penal durant la final i, quan recollia la medalla ell va preguntar-li: "un piquito? i ella va dir vale", ha assegurat. 

Comentaris (9)

Trending