Sarabia contra les pèrdues de temps: “Nosaltres l’únic que volem és jugar”

El tècnic de l’FC Andorra exigeix que “s’afavoreixi” el màxim joc efectiu durant els partits i es mostra contrari a fer servir subterfugis per guanyar; també defensa que el triomf a Leganés “ens reforça”

Sarabia dona instruccions als seus jugadors durant una de les pauses d'hidratació.
Sarabia dona instruccions als seus jugadors durant una de les pauses d'hidratació. FC ANDORRA

“Nosaltres l’únic que volem és jugar”. Amb aquestes paraules ha volgut deixar clar Eder Sarabia la seva filosofia i la de l’FC Andorra. L’entrenador tricolor ha defensat que mai busquen perdre temps, en plena polèmica per la durada real d’alguns partits. El seu, per cert, només va tenir nou minuts d’afegit. I l’equip el va guanyar sense recórrer a subterfugis. Un triomf que, admet el basc, “ens reforça” i “és un premi a tot el treball fet durant la pretemporada”.

Quan Sarabia va sortir a la roda de premsa de Butarque feia pocs minuts que havia finalitzat el duel entre el Getafe i l’FC Barcelona, amb tota la polèmica que ha comportat. I, casualitat o no, hores abans el mateix tècnic havia fet una menció que es podia entendre com una certa crítica a l’estil de joc que esgrimeix José Bordalás, el tècnic del conjunt blau. Per això, no va poder esquivar -tampoc ho va intentar- les preguntes sobre el tema que li van fer els periodistes.

I va ser clar. “S’ha d’intentar afavorir el joc i que es jugui el màxim possible”, ha reclamat Sarabia, tot i “entendre que hi hagi equips als quals pugui interessar perdre temps”. No és el cas, però, de l’Andorra. “Nosaltres l’únic que volem és jugar. No em veureu fer això. Està per sobre d’una victòria o una derrota”, ha afirmat. Fins i tot, ha volgut retrocedir al passat: “quan eren nens i sonava la campanya del pati anàvem corrents i després arribàvem cinc minuts tard perquè el que ens agradava era estar tota l’estona possible amb la pilota”.

Més enllà d’això, el basc ha apuntat un altre motiu pel qual vol fugir d’això: l’espectador. “Si pagues una entrada i es juguen 50 minuts, t’estan pispant diners”, ha apuntat. Sobre la possible solució, s’ha mostrat escèptic amb la possibilitat que això passi per afegits molt més llargs.

Bover celebra el gran gol que ha suposat el 0-1.

Relacionat

Els capitans marquen el camí a l’FC Andorra

I en ser preguntat sobre Bordalás, Sarabia ha volgut deixar clar que “respecto absolutament totes les formes de jugar”, però no ha amagat que mai apostarà per una fórmula com la que planteja el tècnic del Getafe: ultradefensiva i amb excés de duresa: “Jo no puc transmetre coses que no sento”. Ara bé, sí que ha volgut sortir en defensa del joc de tot i associatiu, lamentant el “to pejoratiu” amb què es va fer servir el terme ‘tiki taka’. “Es va ser oportunista. Quan es guanyava, tots ho elogiàvem i quan, no, hi havia crítiques”, ha recordat.

Ja parlant sobre la victòria aconseguida a Butarque (0-1), el tècnic tricolor ha valorat que “és un premi a tot el que venim fent en pretemporada durant mes i mig, a tot el que hem parlat, el que hem intentat millorar, no només en allò que és futbolístic sinó en altres coses que ajuden”. I ha destacat que “guanyar aquí davant un gran equip era complicat” i s’ha mostrat “feliç i content” malgrat advertir que “hi ha coses a millorar”. El triomf, afirma, “confirma les bones sensacions amb què veníem”.

Sobre el duel, ha defensat que l’Andorra és just guanyador, tot i admetre que “ha estat de més gols; nosaltres hem tingut tres o quatre ocasions més clares i ells també; sobretot ens han generat en pèrdues”. Per això, avança que “hem d’ajustar certes coses”. A banda, ha destacat “la maduresa, el fet de saber patir i competir”, que ha mostrat el seu equip.

Comentaris

Trending