El Sant Julià s’acosta al lideratge d’un Inter que s’assegura plaça europea

Els lauredians derroten l’Atlètic al Nacional (0-1) mentre que els escaldencs no passen de l’empat (1-1) contra un FC Santa Coloma que ha anat de menys a més

El Sant Julià derrota l'Atlètic Escaldes i s'acosta a Europa i al lideratge.
El Sant Julià derrota l'Atlètic Escaldes i s'acosta a Europa i al lideratge. FAF

La UE Sant Julià, que ha derrotat aquesta tarda l’Atlètic Escaldes (0-1) a l’Estadi Nacional, pot assaltar dimecres el lideratge que manté l’Inter Escaldes i, de retruc, assegurar-se plaça europea per a la temporada que ve. Els ‘interistes’, tot i no passar de l’empat (1-1) contra l’FC Santa Coloma, s’han garantit bitllet per a Europa.

Per a lauredians i escaldencs encara queden tres jornades. Justament, dimecres se les hauran en un partit ajornat al seu dia per contagis de coronavirus. Hores d’ara, i després dels partits d’aquest diumenge, els separen dos punts. L’Inter té 33 punts i el Sant Julià, 31. Més lluny queden ja els seus rivals d’aquesta jornada.

inter escaldes
Els jugadors de l'Inter d'Escaldes celebren el gol de Genís.

Els lauredians han aconseguit el triomf gràcies a un gran gol de Virgili a l’inici de la segona part. L’Atlètic no ha mostrat gaire rèplica. Mentrestant, l’Inter, que ha dominat el tram inicial del seu partit però ha semblat reservar forces per al matx de dimecres en què es pot aclarir el lideratge, s’ha avançat gràcies a un gol de penal de Genís Soldevila.

El ‘pistoler’ ha provocat un claríssim penal de Juanma Miranda, a qui segurament li ha estalviat l’expulsió. Era el minut 63 quan Soldevila ha marcat. Un quart d’hora després, però, i quan l’FC Santa Coloma dominava, Hamza ha aprofitat des de l’interior de l’àrea una reclamació col·lectiva dels ‘interistes’ per driblar José Antonio i anotar el que seria el gol de la igualada definitiva.

FAF  Ezzejjari
El Carroi ha derrotat la UE Santa Coloma i eludeix el descens directe.

Amb aquests resultats, l’Inter s’assegura plaça europea perquè l’Atlètic ja no el pot atrapar. I el Sant Julià queda molt a prop d’Europa -que també podria aconseguir via Copa- i del lideratge que podria assolir, almenys momentàniament, dimecres que ve. Mentrestant, la Penya Andorra ha consumat el descens de categoria.

Tot i que durant molts minuts la Penya ha estat dominant l’UE Engordany, finalment aquest s’ha imposat (4-3). I aquest resultat, combinat amb el triomf del Carroi contra la UE Santa Coloma, els ha enviat a la Segona Divisió de manera directa, mentre que el Carroi eludeix momentàniament el descens i ara haurà de buscar la salvació definitiva en la promoció.