Saben patir per sortir líders de Bahia Sur

L’FC Andorra fa valer, després d’un tram final de sofriment, el gol d’Héctor Hevel per derrotar el San Fernando (0-1) i situar-se al capdamunt de la classificació del grup 2 de Primera RFEF

Martí Vilà intenta treure la pilota a un jugador del San Fernando.
Martí Vilà intenta treure la pilota a un jugador del San Fernando. FC Andorra

L’afició de l’FC Andorra viurà una setmana molt feliç. Cada cop que miri la classificació del grup 2 de Primera RFEF, veurà el seu equip al capdamunt de la mateixa. Els tricolors han patit de valent, però han aconseguit el lideratge després de superar per la mínima (0-1) el San Fernando. El gol d’Héctor Hevel, al minut 12, ha estat suficient per sumar els tres punts, malgrat un tram final del duel on ha tocat sofrir davant la insistència del conjunt gadità.

Diu i repeteix gairebé cada setmana Eder Sarabia que no juguen els partits pensant en la classificació. Però, evidentment, la possibilitat de situar-se líders era un caramel que els jugadors tricolors volien assaborir. I ho han demostrat des del primer moment del duel a Bahia Sur. Novament, l’Andorra ha volgut ser l’equip dominador, el qui portés la iniciativa i ho ha fet durant els primers minuts.

Ja al 8’, Marc Fernández ha donat un primer avís en una acció marca de la casa. El seu xut des de la frontal ha anat centrat i l’ha pogut aturar Perales. Res ha pogut fer, però, el porter del San Fernando, poc després, al 12’. L’Andorra ha aprofitat un mal servei de banda dels gaditans per recuperar la pilota al costat de l’àrea. Dos tocs ràpids i Enri que ha habilitat Héctor Hevel. L’holandès ha marcat el 0-1, el quart gol de la temporada al seu compte particular.

Amb el marcador en contra, el San Fernando ha intentat reaccionar. La primera opció l’ha tingut Callejón en un llançament de falta que ha pogut blocar sense excessius problemes Ratti. Encara més clara ha estat la que ha tingut el mateix jugador al 24’ rematant massa elevada una passada de Biabiany.

San Fernando - Andorra
Un instant del partit.

Que el rival pressionaria jugant a casa era un dels escenaris pels quals, havia advertit Sarabia, calia estar preparats. I els jugadors tricolors ho han estat. No s’han posat nerviosos i han continuat apostant, quan podien, per tenir la pilota i moure-la amb criteri. I quan no la tenien, per intentar recuperar-la i buscar la contra. Així han arribat dues bones opcions per fer el segon. Primer, Bover, assistit per Héctor, ha provat el xut ben aturat per Perales. Enri, al 32’, culminant una ràpida transició ha disparat massa desviat.

El tram final del primer temps ha permès veure un San Fernando més incisiu. I això ha obligat Ratti a fer una bona intervenció per evitar l’empat en un xut de Calderón des de la frontal. L’Andorra, però, no s’ha atemorit i abans del descans ha tornat a gaudir de dues bones opcions per fer el segon. Marc Fernández (39’) ha xutat desviat i després (43’) ha assistit Bover, que ha vist com Perales salvava el 0-2.

Després del pas pels vestuaris, l’Andorra ha tornat a entrar amb més força al camp. Fruit d’això, ha disposat d’una nova opció per ampliar la diferència, però Hevel ha xutat massa fluix i el porter local ha pogut tornar a aturar. Al llarg dels primers minuts d’aquest segon temps, l’Andorra ha tingut a ser més dominador i li ha faltat, però, encert per aprofitar-ho. Al 56’, ha tornat a tenir una doble ocasió: primer Marc Fernández ha vist com un defensa refusava el seu llançament i el rebot li ha acabat caient a Enri. El seu xut l’ha tret amb una mà increïble Perales.

San Fernando Andorra
Una acció del partit.

A poc a poc, però, el San Fernando ha igualtat el partit, que s’ha convertit en un duel d’anada i tornada. Ratti ha hagut d’aparèixer doncs per salvar, novament, la igualada. Primer, salvant un mà a mà davant Calderón. Després, aturant un xut des de la frontal de Francis Ferrón.

I és que ha tocat patir fins al final davant un rival que mai ha llançat la tovallola. En el 84’, de nou Ferrón, a la sortida d’un servei de cantonada, ha rematat de cap i ha vist com un defensa tricolor salvava sota pals. I dos minuts després, després que Euldald no hagi arribat pels pèls a una passada de la mort de Manu Nieto, ha estat Ratti qui ha hagut de treure els punys per salvar el xut llunyà de Carbó. Encara n’ha tingut una altra el San Fernando: Pedro Benito, després d’un mal refús en un nou córner, no ha trobat, afortunadament per l’Andorra, porteria.

El tram final, no es pot negar, ha estat d’infart. Al final, però, l’Andorra ha aconseguit l’objectiu: mantenir la porta a zero i fer valer el gol d’Hevel. Tres punts d’or que situen l’equip al capdamunt de la taula. Cert, amb el segon classificat, el Vila-real B, amb un partit pendent. Justament, serà el rival contra el qual els tricolors hauran de defensar aquest lideratge la setmana vinent.

Camp: Municipal de Bahia Sur.
SAN FERNANDO (0): Perales, Saul, Rafa Páez, Martí Crespí (Ferrón, 67’), Caballero, Bicho (Agüero, 76’), Carbó, Callejón (Rodrigo, 67’), Biabiany, Calderon i Cortés (Pedro Benito, 55’).
FC ANDORRA (1): Ratti, Morer (Vilanova, 80’), Diego, Pastor, Martí Vilà, Aguado, Héctor Hevel (Manu Nieto, 80’), Bover (Riverola, 80’), Marc Fernández (Eudald, 74’), Enri (Altimira, 69’) i Molina.
Àrbitre: Lucena Perdomo (Las Palmas). T.G.: Rafa Páez, Saul, Pedro Benito, Biabiany, Francis Ferrón / Morer i Martí Vilà.
Gol: 0-1, Héctor Hevel (12’).