El Rugby European Sevens Series d'Andorra comptarà amb equips d'alt nivell

El torneig es disputarà aquest cap de setmana a l'Estadi Nacional, en categoria masculina i femenina i amb la participació de 24 conjunts

Els membres de la federació, Gilles Combes i Jean-Marc Flaux durant la presentació.
Els membres de la federació, Gilles Combes i Jean-Marc Flaux durant la presentació. FAR

Andorra acollirà un torneig del Rugby European Sevens Series en categoria masculina (16 equips, un d'Andorra) i femenina (vuit equips, dos d'Andorra). La competició tindrà lloc el proper cap de setmana i s'ha presentat aquest dimecres a l'Estadi Nacional.  Forma part del circuit de 10 tornejos que es van iniciar el mes d'abril a Melrose i que passa per seus com les de Lisboa, París, Brussel·les o Berna. El darrer torneig serà el Montpellier l'últim cap de setmana d'octubre. Els partits començaran dissabte al matí.

El president de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), Jean-Marc Flaux ha destacat l'alt nivell dels equips participants. Hi destacat l'aportació d'una cinquantena de voluntaris, la presència de patrocinadors i la col·laboració de Govern. També ha volgut fer esment al treball intens que s'ha hagut d'efectuar per acollir el torneig.

El rugbi a 7 és una de les apostes del VPC i de la federació. Es vol promoure a totes les edats. Així, l'any 2019 Andorra va participar al Torneig Internacional de Rugbi a 7 en la categoria de menys de 12 anys.  La federació va posar en marxa un pla de desenvolupament del rugbi a 7 (2018-2021) impulsat per la comissió esportiva de l'ens i amb l'objectiu de formar jugadors d'alt nivell d'aquesta disciplina.

L'equip femení, per la seva part, va participar l’Europeu de Zagreb del 2019  a les ordres del seleccionador Marc Abelló. Les seleccions masculina i femenina han participat recentment a l'Europeu de Sèrbia amb un cinquè lloc a la classificació.

Etiquetes

Comentaris

Trending