Riva i Iceta acorden treballar per incrementar les estades d’esportistes espanyols a Andorra

La ministra de Cultura i Esports ha convidat el seu homòleg a visitar les instal•lacions del Principat aprofitant la celebració al març de la Copa d’Europa a Grandvalira

Iceta i Riva s'han trobat a la Xina.
Iceta i Riva s'han trobat a la Xina. SFGA

Aprofitant la seva estada a la Xina, on ha viatjat acompanyant la delegació andorrana als Jocs Olímpics, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha mantingut una reunió bilateral amb el seu homòleg espanyol, Miquel Iceta. La trobada, segons s’ha informat des de l’executiu, ha servit per intercanviar sinergies en matèria esportiva amb la voluntat d’avançar en les bones relacions bilaterals entre ambdós països. La trobada també ha comptat amb la participació del secretari d’estat de Cultura i Esports, Victor Francos.

Riva i Iceta han reforçat la voluntat per continuar treballant per facilitar al màxim possible les estades esportives perquè es puguin beneficiar els atletes d’ambdós països. Amb la voluntat que el ministre espanyol pugui conèixer de primera mà les instal·lacions andorranes per a la pràctica de l’esquí, se l’ha convidat a assistir les finals de la Copa d’Europa que acollirà Grandvalira al mes de març.

A banda de la trobada amb el polític espanyol, Riva també s’ha trobat amb el president del Comitè Olímpic del país veí (COE), Alejandro Blanco. La reunió s’ha mantingut de manera conjunta amb el COA amb la voluntat de reforçar els lligams entre ambdues institucions. Així mateix, la ministra ha pogut parlar amb Joan Antoni Samaranch, membre del Comitè Olímpic Internacional i de la comissió de coordinació de diversos JJOO.

Al llarg d’aquests dies, la titular d’Esports també s’ha reunit amb representants de diversos petits països, com ara els caps d’Estat de Mònaco i Liechtenstein i membres del comitè olímpic de San Marino. Amb tots ells ha intercanviat la voluntat i necessitat de seguir impulsant els Jocs dels Petits Estats d’Europa com a prova competitiva per als esportistes dels països amb dimensions i situacions similars. En aquest context, Riva ha explicat als seus homòlegs que Andorra ja està iniciant els tràmits per acollir la cita el 2025.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending