Rius és el millor andorrà als eslàloms de Valmeinier amb una novena i una quinzena posició

En esquí de fons, Irineu Esteve i Carola Vila debuten al Tour de Ski i aquest dimecres competeixen en una disciplina que s'adapta millor a les seves característiques

Àlex Rius a Valmeinier (França).
Àlex Rius a Valmeinier (França). FAE

L'equip de la Federació Andorrana d'Esquí ha tancat dos dies de curses FIS, en eslàlom, a Valmeinier (França), amb la presència d'Àlex Rius, Xavi Cornella i Àxel Esteve. El millor andorrà ha estat Rius, que el primer dia va assolir la 9ena posició i aquest dimarts ha estat 15è. En esquí de fons, Irineu Esteve i Carola Vila han competit a la primera cita del Tour de Ski a Lenzerheide (Suïssa), una competició que habitualment s’obre amb una prova sprint, curta, explosiva, que no és el punt fort dels corredors andorrans.

Àlex Rius ha finalitzat aquest dimarts a l'eslàlom de Valmeinier (França) en la 15ena posició amb 1.31.34, amb +1.70 respecte al vencedor, el francès Steven Amiez, que s'ha imposat amb 1.29.64. L'esquiador andorrà s'havia situat 8è en la primera mànega amb +1.07, però a la segona ha estat 23è de mànega, la qual cosa l'ha deixat finalment a la 15ena posició final. Per la seva part, tant Àxel Esteve com Xavi Cornella no han superat la primera mànega.

A la cursa nocturna de dilluns, Rius també va ser el millor de l'equip, amb el top10 a l'eslàlom. L'andorrà va assolir la 9ena posició amb 1.31.58, a 1.59 del guanyador, que va ser l'italià Filippo Della Vite, amb 1.29.99. Tampoc van completar la cursa Àxel Esteve, que va quedar fora a la segona mànega després de fer el 13è temps a la primera, ni Xavi Cornella, que va quedar fora en la primera baixada.

DEBUT D'ESTEVE I VILA A SUÏSSA

Irineu Esteve i Carola Vila han competit aquest dimarts a la primera cita del Tour de Ski a Lenzerheide (Suïssa), una competició que habitualment s’obre amb una prova sprint, curta, explosiva, que no és el punt fort dels corredors andorrans, més habituats a més distància. Tot i això, els dos han perdut pocs segons, tot i finalitzar en la 102ena i 78ena posició, respectivament.

Esteve ha competit a la qualificació de l’sprint i ha marcat un temps de 2.58.15, a 19.11 del millor registre, que ha estat per al noruec Johannes Hoesflot Klaebo, que ha guanyat la cursa en la fase final amb un temps de 2.39.04. Aquest dimecres, Irineu Esteve correrà els 15km en clàssic, especialitat que ja s’adapta més a les seves característiques. Ho farà amb el dorsal 13. La sortida serà a les 15:05 hores. Per la seva part, Carola Vila ha finalitzat la cursa amb 3.21.15, a 21.03 de la millor corredora, que avui ha estat la nord-americana Jessie Diggins, que s’ha imposat amb 3.00.12. Igualment, dimecres Vila serà a la sortida de la cursa de clàssic, que en la carrera femenina completarà 10km