Al ritme de les hormones

(REPORTATGE AUDIOVISUAL) Adaptar els entrenaments al cicle menstrual de les esportistes per millorar el rendiment i el benestar

Al ritme de les hormones

L'entrenament personalitzat adaptat a l'estat hormonal de la dona, aquest és un dels canvis que vol introduir l'esquiadora de fons de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Carola Vila, de cara a la temporada vinent. Una aposta per millorar el rendiment esportiu i el benestar, tot i que complir-ho al 100% considera que serà complicat pel calendari de competició.
 

És convenient seguir un entrenament durant les diferents fases del cicle menstrual, però cal variar les intensitats tal com apunta l'entrenadora personal de Postural Andorra, Tabita Caballero. En funció de l'hormona preponderant en cada moment del cicle, els sistemes del cos humà funcionen d'una altra manera segons la fisioterapeuta de Més Fisio, Irene Fernández. Ambdues expertes afirmen que a la fase fol·licular, és el moment ideal per fer treball de més intensitat i més càrrega, i en la segona fase del cicle menstrual anomenada fase lútia, és més idoni realitzar exercicis cardiovasculars o treball de força amb menys intensitat i més repeticions.

 

 

Comentaris

Trending