El retorn d’Hortelano, per la porta gran

En la seva primera prova després de la lesió que va patir al tendó d’Aquil•les, l’atleta trenca el rècord d’Espanya dels 150 metres

Comentaris

https://www.youtube.com/embed/9_Zp03Yztms

Retorn per la porta gran el que ha protagonitzat l’atleta Bruno Hortelano al Joan Samarra. El corredor, després de mesos sense competir per culpa, primer, d’una lesió al tendó d’Aquil·les i, després, del confinament forçat pel coronavirus, s’ha imposat a la prova dels 150 metres. I ho ha fet, a més, batent el rècord d’Espanya de la modalitat.

Després que aquest diumenge, quan estava previst inicialment el campionat d’Andorra d’atletisme, aquests s’hagués de suspendre per culpa de la pluja, la competició s’ha pogut celebrar aquest dilluns. I la jornada ha començat amb el plat fort: els 150 metres, que tenien l’al·licient del retorn d’Hortalano al tartan.

I es pot dir que no ha defraudat. Qui fou campió d’Europa dels 200 metres, ha demostrat la seva classe. Ha completat la distància en 15 segons i 42 centèsimes (amb un vent en contra d'1.7), el que suposa el nou rècord d’Espanya de la distància.  L'anterior plusmarca estava en possessió d'Alfonso Borreguero amb 15 segons i 64 centèsimes (1997), i de Francisco Julián Samaniego, amb 15 segons i 64 centèsimes amb cronometratge manual des del 1990.

Hortelano, que ostenta tambe el rècord d'Espanya de 100, 200 i 400 metres, va escollir aquesta prova de 150 metres per la seva tornada a la competició. Es tracta d'una distància atípica, que no esta inclosa en els programes oficials de la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) i dels Jocs Olímpics.

Durants els darrers mesos, el velocista ha estat entrenant al Centre d'Alrt Rendiment (CAR) de Sant Cugat amb l'objectiu dels Jocs Olímpics de Tòquio que s'han de disputar l'any vinent després de l'ajornament per la pandèmia del coronavirus. Després de la prova, ha dit que havia retrobat bones sensacions. “m’he trobat molt bé,  feia calor i una mica de vent en contra, però és el de menys perquè no he vingut buscant unes condicions espectaculars a nivell mundial”.

Etiquetes

Comentaris

Trending