Amb resistir mitja part no n’hi prou

Andorra manté la porta buida fins al descompte del primer temps però una falta d’atenció a pilota aturada permet Hongria obrir la llauna d’un partit que ha acabat sentenciant amb claredat després del descans

Fiola remata de cap en el primer gol d'Hongria.
Fiola remata de cap en el primer gol d'Hongria. UEFA

Aquest cop no hi ha hagut campanada. Hongria ha superat de forma clara Andorra i s’ha pres la revenja de la derrota patida ara fa gairebé quatre anys per culpa d’un gol de Marc Rebés. La selecció ha resistit bé durant el primer temps, però una falta de concentració en un córner ha permès els magiars obrir la llauna. El cop sofert s’ha deixat notar al segon temps, on els centreeuropeus han ampliat la seva diferència.

Andorra ha completat un bon primer temps, plantant cara a Hongria i cedint poques opcions de perill. De fet, Gomez no ha hagut d’aparèixer en excés gràcies a un combinat tricolor ben plantat que ha sabut contenir les escomeses magiars. Fins i tot, també s’ha pogut crear perill, especialment amb un xut llunyà d’Àlex Martínez, des d’uns vint metres, que el porter Dibusz s’ha hagut d’esforçar per refusar.

Per quan passaven dos minuts del temps de descompte d’aquest primer temps, ha arribat la gerra d’aigua freda. Tota la solidesa que s’havia tingut fins llavors, s’ha perdut a l’hora de defensar una acció d’estratègia. El córner des de la banda dreta ha anat molt passat, però NIkolic ha estat intel·ligent i ha tornat a penjar la pilota perquè Fiola, amb un gran remat de cap, hagi superat Gomes.

El segon temps ha començat de la pitjor forma possible pels andorrans. Al 51’, una bona transició d’Hongria ha acabat amb una centrada des de la dreta de Nikolic que Gazdag, de nou amb el cap, ha transformat en el 0-2. D’aquesta forma s’esvaïa qualsevol opció de repetir la sorpresa d’ara fa uns anys.

Álex Martínez Andorra Hongria
Àlex Martínez condueix una pilota davant la pressió d'un magiar.

Que Andorra no ha entrat bé al segon temps s’ha confirmat pocs minuts després, amb el tercer dels magiars. Una pilota llarga l’ha pentinat Szalai i ha deixat que Kleinheisler, entre els dos centrals, l’hagi controlat i hagi superat Gomes.

Amb el marcador ja clarament a favor, els hongaresos han continuat dominant. Han tingut opcions per ampliar encara més el marcador, però Varga ha topat amb un, ara sí, encertat Gomes (68’) mentre que Kleinheisler, buscant el seu segon, ha vist com el seu xut marxava lleugerament desviat.

El quart, finalment, sí que ha arribat. Al 89’, una falta picada per Varga ha estat repel·lida pel pal però Négo, que feia pocs minuts que havia entrat al camp ha estat el més llest de la classe. Ha recollit el rebot i, a porta buida, ha completat la golejada. Abans del xiulet final, però, Andorra ha pogut fer el gol de l’honor. Marc Pujol ha transformat un penal comès per Hangya i, com a mínim, la selecció ha pogut esmorteir el mal regust de boca del resultat.

FITXA TÈCNICA

Camp: Estadi Nacional. 338 espectadors.
ANDORRA (1): Gomes, San Nicolás (Rubio, 61’), Max Llovera, Emili, Alavedra (Rebés, 77’), Álex Martínez (Cristian Martínez, 61’), Vieira (Marc Pujol, 77’), Vales, Cervós, Cucu (Aarón, 82’) i Aláez.
HONGRIA (4): Dibusz Fiola, Lang, At. Szalai, Lovrencsics (Kevin Varga, 83’), Kamar (Gazdag, 29’), Nagy (Sigér, 61’), Kleinheisler (Négo, 83’), Hangya, Nikolic (Varga, 61’) i Szalai.
Àrbitre: Vilhjalmur Thorarinsson (Islàndia). T.G.: San Nicolàs, Vales, Alavedra, Marc Pujol / Nagy i Hangya.
Gols: 0-1, Fiola (45+). 0-2, Gazdag (51’). 0-3, Kleinheisler (58’). 0-4, Négo (89’). 1-4, Marc Pujol, pen. (93’).