El resident Sam Sunderland cau de la moto i ha d’abandonar un Dakar que no podrà revalidar

Una nova avaria posa contra les cordes el camió d’Albert Llovera i Margot Llovera, que confien que l’equip tècnic pugui reparar-la a temps per completar la primera etapa i poder sortir en la segona d’aquest dilluns

Comentaris

Sunderlant, atès un cop ha patit la caiguda.
Sunderlant, atès un cop ha patit la caiguda.

El pilot resident Sam Sunderland no podrà defensar el títol aconseguit l’any passat en el Dakar. El britànic ha hagut de retirar-se tot just en la primer etapa, després de patir una caiguda quan tot just havia disputat 52 quilòmetres del recorregut. Les lesions sofertes, tot i no ser d’excessiva gravetat, no li permeten continuar el ral·li, que ha fet honor a la seva duresa. Tampoc ha estat el dia del duet format per Albert Llovera i Margot Llobera. El seu camió ha patit una avaria i encara hi treballen per mirar d’acabar l’etapa.

El Dakar 2023 ja ha viscut el seu primer cop d’efecte. L’actual campió en la categoria de motos no podrà reeditar el títol. L’aventura de Sunderland, resident a Andorra, ha durat tot just el pròleg i 52 quilòmetres de la primera etapa. Havia començat molt bé, marcant el millor temps dels primers trams, però ha perdut el control del vehicle a una zona de grava i pedres i ha sofert una forta caiguda.

Atès a la pista, s’ha comprovat que patia lesions que no li permetrien seguir. Contusions i tot fa pensar que un fort cop a l’omòplat. Ha estat traslladat a un hospital de Yanbu, on se li practicaran proves addicionals. El que ja està clar és que no tornarà a córrer al Dakar, almenys no fins a l’any vinent. Per tant, el tron, en motos, queda obert.

L’etapa l’ha guanyat el nord-americà Ricky Brabec. Per la seva banda, Adrien Van Beveren, com Sunderland també resident al Principat, ha estat vuitè. Ha perdut 4’17’’ respecte al líder.

En cotxes, paper discret de l’actual campió, Nasser Al-Attiyah, ha tingut un paper discret, amb una sisena posició, acompanyat en el copilotatge del resident Mathieu Baumel. Queden a 7’17’’ del primer classificat, Carlos Sainz.

Camió Llovera-Llobera
El camió ha tornat a fer la guitza a Albert Llovera i Margot Llobera.

I en camions, nou contratemps per a l’equip dels Llovera-Llobera. Durant bona part de l’etapa han tingut un bon ritme i se situaven a la part mitjana de la classificació, fins que a uns 60 quilòmetres de l’arribada han patit una nova avaria. En aquest cas, s’ha bloquejat el diferencial posterior. L’equip tècnic treballa ara per solucionar el problema i poder completar el recorregut.

“Estem mirant de desbloquejar-ho. Només amb la tracció davantera podríem arribar a l’assistència, ja que el recorregut que queda és pla i sense sorra. No serà fàcil però lluitarem fins al final”, ha explicat un dels membres de l’equip Fesh Fesh des del lloc de l’incident. L’objectiu és poder prendre la sortida en la segona etapa, que es disputa aquest dilluns amb sortida des de Sea Camp i arribada a Alula, amb un recorregut de 600 quilòmetres, 430 dels quals cronometrats.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending