El resident Julian Alaphilippe és el primer líder del Tour

L'actual campió del món, s'ha imposat en una etapa marcada per dues espectadulars caigudes, una d'elles amb 170 corredors implicats

Alaphilippe entra guanyador a la primera del Tour d'aquest dissabte,
Alaphilippe entra guanyador a la primera del Tour d'aquest dissabte, LE TOUR

El resident francès Julian Alaphilippe (Deceuninck) és el primer mallot groc del 108è Tour, després de guanyar la primera etapa, de 197,8 quilòmetres, amb sis ports en el darrer dels quals el campió del món marxava per complir el seu objectiu, guanyar una etapa amb el mallot irisat.

Etapa clàssica per començar al Tour, amb ciclistes que han provat l'escapada però que no han tingut èxit. Ide Schelling, corredor del Bora, ha estat l'únic capaç d'escapar-se en solitari, i s'ha deixat veure. Una circumstància habitual però que ha estat eclipsada, primer, per una massiva caiguda a falta de poc menys de 50 quilòmetres per al final. Un espectador que s'ha volgut fer veure, amb una pancarta de cartró a la mà, i s'ha interposat en el camí dels ciclistes del gran grup. Tony Martin del Jumbo-Visma, segon del gran grup, ha topat amb cartell i ha anat a terra. Després, reacció en cadena i fins a 170 ciclistes s'han vist implicats en la caiguda. Només s'han escapat una vintena de corredors, que han vist com es quedaven sols.

La segona caiguda s’ha produït a 7,5 quilòmetres, també pel costat dret de la carretera però aquest cop a una velocitat molt elevada perquè el pilot s’apropava a l’últim port. Chris Froome (Israel) ha centrat l’atenció entre els més afectats. Els components del Deceuninck han entrat molt fort als últims tres quilòmetres i Wout Van Aert s’ha aferrat a la roda d’Alaphilippe, que marxava sol a 2,3 quilòmetres mentre Pogacar i Roglic ja es quedaven sols amb el campió de l’any passat estirant el segon. El campió del món ha obert un bon forat sobre els favorits, en què Van Aert treballava per Roglic, que entrava tercer a 8 segons darrere l’australià Michael Matthews (BikeExchange). El català Marc Soler (Movistar) ha entrat amb el cotxe escombra al darrere a més de 24 minuts d’Alaphilippe.

 

Comentaris

Trending