Remuntada èpica per somiar amb els ‘play off’

El MoraBanc Andorra s’imposa en la pròrroga davant el Baxi Manresa (92-86) després d’anar a remolc durant gran part del duel

Clevin Hannah ha estat decisiu en la recta final del partit i a la pròrroga.
Clevin Hannah ha estat decisiu en la recta final del partit i a la pròrroga. ALBERT MARTÍN / ACB PHOTO

Remuntada èpica la que ha firmat el MoraBanc Andorra a la ‘Bombonera’. Els d’Ibon Navarro han anat a remolc durant bona part del duel davant un rival directe en la lluita pel ‘play off’ com és el Baxi Manresa. Quan faltaven sis minuts, la diferència negativa era de dotze punts però els tricolors han aconseguit remuntar i han forçat la pròrroga -fins i tot tenint un triple de Jelinek per guanyar-. En el temps extra, han estat millors i han sumat una victòria que els manté vius en la lluita.

El primer quart ha estat marcat en gran part per la manca d’encert dels dos equips. Tant MoraBanc com Manresa han mostrat massa imprecisions a l’hora d’atacar i durant els minuts inicials la majoria de cistelles, excepció feta d’un triple de Palson per al 5-2 -màxima diferència del període a favor dels tricolors-, ha estat des de la línia de tirs lliures.

A partir de l’equador del quart, ha millorat l’encert del Baxi i el MoraBanc ha hagut d’anar a remolc, intentant que els visitants no consolidessin els seus avantatges. Ho han aconseguit en un primer moment, quan Jelinek amb dos tirs lliures i Sergi García han igualtat a 11 després d’una diferència de +4 pels del Bages. L’aparició de Sima ha tornat a disparar els catalans fins a una màxima diferència de +5 (13-18) que una cistella de Llovet ha permet reduir (15-18).

MoraBanc Andorra - Baxi Manresa
Mat de Sajus en una acció del duel.

Si el primer quart ha estat dolent en atac, el segon pràcticament ha vorejat el desastre. El MoraBanc s’ha encallat i de molt mala manera. Li ha costat horrors encistellar, tant en tirs de dos com en accions des de fora del perímetre. I d’això s’ha aprofitat un Manresa que, sense estar gaire millor, sí que ha anat picant pedra per incrementar a poc a poc la diferència a favor. Fins a un màxim de 10 punts per sobre. Un triple de Sergi García quan faltaven cinc segons per al descans ha servirt per maquillar un marcador que no donava, ni de bon tros, bones sensacions (29-36).

El retorn dels vestuaris ha permès veure un MoraBanc més encertat en atac, però la millora també ha vingut acompanyada d’un major encert dels manresans, sobretot des de l’exterior. Conseqüència, lluny de poder escurçar distàncies, els andorrans han vist com els del Bages encara les ampliaven més. Fins a 13 han arribat a tenir a mitjans del quart. En el tram final, una certa millora en defensa ha permès tornar a apropar-se fins al 53-60 amb el qual s’ha entrat en el darrer i definitiu període.

L’últim quart ha començat amb notícies poc esperançadores. De nou, el Manresa ha aconseguit marxa en el marcador, ja que el MoraBanc s’ha tornat a bloquejar en atac i només salvava els mobles amb tirs lliures. El 58-70 quan faltaven sis minuts era realment preocupant, però llavors un parcial de 7-0 triple de Jelinek inclòs ha tornat a ficar els tricolors al partit. Els llançaments exteriors han començat llavors a funcionar i Hannah i Palsson han situat l’Andorra només un punt per sota (71-72) amb només tres minuts al davant.

Jelinek, a la imatge fent una entrada a cistella, ha anotat un triple gairebé decisiu a la pròrroga.

L’emoció i la igualtat s’han mantingut fins al final. Quan faltaven 45 segons, una acció individual de Hannah ha establert el primer empat al marcador des del primer quart i un error de Dani Pérez ha donat al MoraBanc l’opció de posar-se al davant en el marcador. Jelinek ho ha provat des de l’exterior però la pilota no ha entrat. Tocava pròrroga.

El temps extra ha començat malament pels andorrans, amb dos tirs lliures de Mason i un triple anotat per Janning. Ha tornat, llavors, a aparèixer Hannah, amb un altre llançament exterior i una cistella de Parakhouski, que han tornat a equilibrar el marcador (83-83).

Una falta personal sobre Sengling ha provocat dos tirs lliures que l’americà situés per primer cop des del quart inicial l’Andorra per davant en el marcador (85-83), circumstància a la qual ha respost el Manresa amb un triple de Janning. El MoraBanc, però, ara sí, tenia confiança. Parakhouski ha tornat a anotar (87-86). Quan ja només quedaven 42 segons per endavant, una bona defensa ha permès el MoraBanc disposar d’un atac per marxar en el marcador i, aquest cop, Jelinek no ha fallat. El seu triple ha estat decisiu per marxar quatre amunt i posar nerviós el Manresa, que ja no ha sabut reaccionar. Llovet, des de la línia de tirs lliures, ha ampliat a sis la diferència. (92-86).

Amb el triomf, el MoraBanc iguala a victòries amb els del Bages -amb el bàsquet ‘average’ al seu favor-. Els d’Ibon Navarro tanquen una setmana molt positiva, amb dos triomfs, que els permet recuperar les opcions d’acabar el campionat regular entre els vuit millors.

MORABANC ANDORRA (92): Paulí 2, Sy 0, Hannah 22, Palsson 9, Parakhouski 12 -cinc inicial-, Olumuyiwa 8, Llovet 9, García 9 i Jelinek 7. 19 de 40 en tirs de dos; 11 de 28 en triples; i 21 de 25 en tirs lliures.
BAXI MANRESA (86): Mason 9, Sajus 4, Vaulet 6, Eahterton 18 i Dani Pérez 7 -cinc inicial-, Ferrari 12, Hinrichs 9, Báez 2, Martínez 0, Janning 11 i Sima 8. 25 de 42 en tirs de dos; 7 de 30 en triples; 15 de 17 en tirs lliures.
Àrbitres: Conde, Manuel i Mendoza.
Parcials: 15-18, 14-18; 24-24 i 25-18 (78-78). 14-8 a la pròrroga (92-86).