L'esport, una prioritat pel Govern

L'executiu reuneix al centre de tecnificació d’Ordino (CTEO) alguns dels esportistes més destacats del Principat, començant pels dos olímpics, per reconèixer-los la feina que fan

Comentaris

Un moment de l'acte damunt la gespa del CTEO.
Un moment de l'acte damunt la gespa del CTEO. Bru Noya

Mònica Dòria i Pol Moya, els dos esportistes -palista i atleta- que recentment han representat Andorra en els Jocs Olímpics de Tòquio han encapçalat la nòmina de practicants andorrans amb una vocació professional o gairebé que han estat reconeguts pel Govern aquest matí en les instal·lacions del centre de tecnificació d’Ordino (CTEO). El cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; i el secretari d’Estat Justo Ruiz han encapçalat la delegació institucional.

Els polítics han destacat la feina que fan els esportistes com a ambaixadors, en certa manera, del Principat. Més enllà de Dòria i Moya també han estat premiats els esquiadors Roger Puig, Joan Verdú, Ireneu Esteve, Carola Vila i Maeva Estévez, la palista Laura Pellicer i els corredors de muntanya Òscar i Marc Casals. S’han destacat, també, els resultats obtinguts per l’atleta Nahuel Carabaña i la tennista Vicòria Jiménez.

A més a més s’han fet quatre altres reconeixements. Mireia Gutiérrez i Lluís Marín han estat distingits per la seva trajectòria esportiva després que recentment hagin anunciat la seva retirada de la pràctica esportiva de primer nivell i Álvaro Rodríguez, atleta, i Raül Ferré, pilot de cotxes, també han tingut una distinció. Dels setze guardonats, tretze han estat presents en l’acte que s’ha fet damunt la gespa del camp ordinenc.

Espot ha anunciat que es milloraran les instal·lacions del centre de tecnificació i ha recordat que "l'esport és una prioritat per Govern". Ha reconegut que Andorra "no seria el mateix sense l'esport, sou l'essència i és necessari que tingueu un reconeixement pels resultats rellevants". Ha afegit que “entenem i concebem l'esport des d’una perspectiva pública i social, com un dret individual i col·lectiu que cal promoure perquè desenvolupa un paper cabdal en l’educació i fomenta els valors d’una societat democràtica i pacífica a través de l’esforç, la disciplina, la solidaritat i el respecte”.

Després de l'acte, Riva, ha dit que "intentarem que hi hagi més representació olímpica a París. És un cicle curt de tres anys, però centrarem els esforços en poder ajudar a les federacions i assolir una representació més àmplia". En aquest sentit, mantindrà una reunió amb el Comitè Olímpic Andorrà (COA), i no és limiti com a Tòquio.

Per la seva part, els dos esportistes olímpics al Japó, Mònica Dòria i Pol Moya ja tenen la mirada en París 2024. "Tenim un marge de tres anys per preparar-ho i millorar encara més", ha dit la palista que ara prendrà part en els campionats d'Europa sub23. Segons Moya, "ara, després dels Jocs, el que ens toca és seguir millorant per aconseguir les mínimes".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending