Reclamen que la Segona B s’ampliï a 110 equips

Vuit conjunts que van quedar-se sense pujar a les fases territorials, entre els quals el Terrassa, reclamen plaça a la categoria després de l’ascens decretat pels quatre primers que havien de jugar la repesca

El president de l'RFEF, Luís Rubiales.
El president de l'RFEF, Luís Rubiales.

La incertesa continua planant sobre la Segona B. Després que aquesta setmana es conegués que la Federació Espanyola (RFEF) havia decidit ampliar-la fins als 102 equips en comptes dels 100 previstos, ara hi ha vuit clubs de Tercera Divisió que volen també fer el salt als despatxos. Tots ells han reclamat que tenen dret a pujar i, per tant, proposen que a la categoria hi hagi finalment 110 conjunts, entre ells, l’FC Andorra.

A inicis de setmana, l’RFEF va optar per ascendir directament el Linares, l’Alcoià, el Marino i el Lealtad. Eren els quatre equips que anaven primers dels seus grups de Tercera quan es va suspendre la competició però que en les respectives fases de promoció territorials no van aconseguir pujar. Entre ells havien de disputar una repesca de la qual sortirien els dos darrers integrants de la Segona B 2020-21, llavors amb 100 clubs.

El problema va ser el fet que es van detectar positius de coronavirus en el Marino. Com a precaució, la Federació va suspendre la repesca. I, finalment, va optar per fer ascendir als quatre clubs. Per tant, la Segona B passava a tenir 102 integrants. I hi ha vuit equips que no acaben de veure del tot just.

Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola.

Relacionat

La Segona B no s’ajorna i ara tindrà 102 equips

Es tracta del Cacereño, l’Atlético Pulpileño, el Guadalajara, l’Ourense, l’Alcorcón B, el Varea, el Jaén i el Terrassa. Tots han enviat, segons informa el diari ‘AS’, una carta a l’RFEF on reclamen l’ascens. S’emparen, en primer lloc, en el fet que no van perdre cap duel de la promoció –els egarencs, per exemple, van sumar una victòria i un empat-. En segon, que s’ha incomplert la normativa que regulava la repesca, on s’assegurava que es disputarien tants partits com fossin necessaris.

Els vuit clubs acusen la federació d’actuar “contràriament al que estableix la seva pròpia normativa”. Entenen que “la decisió d’ascendir directament als quatre participants obeeix únicament a criteris arbitraris”. Entenen que “dita situació genera una inseguretat jurídica manifesta a més d’un greuge que no atén els mèrits esportius assolit s pels clubs”.

A banda, asseguren que el seu ascens permetria ajudar a una distribució equilibrada dels grups. Amb 110 clubs, es podrien crear cinc grups de 22 equips, amb subgrups d’onze.

Etiquetes

Comentaris

Trending