La Segona B no s’ajorna i ara tindrà 102 equips

L’RFEF reclama un “pla transversal” amb “garanties sanitàries i jurídiques” per al retorn, al mateix temps que es treu de la màniga dos ascensos extra per salvar la no disputa de la repesca entre els primers classificats de Tercera que no van pujar a les fases d’ascens territorials

Comentaris

Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola.
Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola.

El retorn de la competició a Segona , no s’endarrereix. De fet, la Federació ha assegurat en una nota informativa que en cap moment es va plantejar retardar la represa del futbol no professionals fins com a mínim gener del 2021. El que sí que vol, ha indicat, és un “pla transversa avalat pels poders públics” que ofereixi “garanties sanitàries i jurídiques” per a tots els actors de les diferents categories. L’ens, a més, ha donat per ascendits els quatre primers de Tercera que no ho van assolir en les fases d’ascens territorials. Per tant, la Segona B tindrà 102 equips.

La nota s’ha emès després de la reunió mantinguda de forma telemàtica amb representants de les diferents territorials, una trobada en la qual s’ha analitzat la situació sanitària després dels rebrots de coronavirus que s’han registrat a Espanya les darreres setmanes. “Considerem imprescindible disposar de les màximes garanties per començar immediatament les competicions de la propera temporada”, indiquen en el text, a la vegada que, juntament amb altres federacions d’esports d’equips per aquest “pla transversal”.

Acord perquè cada federació territorial demani a les autoritats autonòmiques quins són els requisits mínims per permetre la tornada de la competició

Asseguren que “la nostra principal preocupació és la salut” i ho argumenten recordant que, de seguida que es va detectar positius de coronavirus en un dels equips que havia de disputar la fase d’ascens a Segona B, es va aturar els partits. De fet, aquest és el motiu d’una altra decisió, com a mínim controvertida.

Els quatre clubs que anaven primers dels seus respectius grups de Tercera quan es va suspendre la competició i que no van pujar a Segona B en la fase d’ascens territorial  (Lealtad, Alcoyano, Linares i Marino) havien de disputar una eliminatòria entre ells i, qui guanyés, ascendia. Els partits no es van poder disputar perquè, un cop a la Ciutat Esportiva de las Rozas, on havien de jugar, tres jugadors del conjunt asturià van donar positiu per Covid-19. Aquest dilluns, s’ha anunciat que tots quatre pugen a una categoria que, per tant, tindrà 102 equips i no 100 com inicialment es preveia. Més improvisació.

I malgrat aquesta preocupació per la salut l’RFEF afirma que “ha de ser compatible amb el retorn a les competicions de manera imminent” tot recordant “la delicada situació que pot comportar tant a les federacions com als clubs i esportistes” que no sigui així. “Són moltes les famílies els ingressos de les quals depenen de llocs de treball a aquest sector”, adverteixen.

A la trobada amb les territorials s’ha acordat “per unanimitat” que es treballi perquè cada ens autonòmic “concreti amb les seves autoritats esportives i sanitàries els requisits essencials i mínims per començar com més aviat millor les competicions”. També es reclama, a nivell nacional, el pla transversal que doni garanties a esportistes, clubs i  organitzadors.

[related:articles:1

Etiquetes

Luis Rubiales, president de la RFEF.

Relacionat

La Federació Espanyola es planteja suspendre la Segona B pels rebrots de coronavirus

Comentaris

Trending