La Federació Espanyola es planteja suspendre la Segona B pels rebrots de coronavirus

L’entitat mantindrà dilluns una reunió amb les territorials i, segons alguns mitjans espanyols, sobre la taula estaria la possibilitat de posposar totes les competicions que d’ella depenen

Luis Rubiales, president de la RFEF.
Luis Rubiales, president de la RFEF.

Està en perill la lliga 2020-21 a Segona B, en la qual l’FC Andorra ha de perdre part per segona temporada consecutiva? Doncs ara mateix, sí. La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha emès aquest divendres una nota on avançava que dilluns tindrà lloc una reunió on ha d’analitzar l’evolució de la pandèmia del coronavirus i entén que cal “una reflexió conjunta” sobre com es pot engegar la nova temporada. Sobre la taula estaria, fins i tot, l’opció de suspendre la competició en les categories que depenen directament de l’ens.

La llum d’alarma ha sorgit aquest matí amb la publicació d’una “nota informativa” a la pàgina web de la RFEF. En ella, s’anuncia que “de comú acord amb les federacions esportives espanyoles d’esports d’equips” i “convocats pel Comitè Olímpic Espanyol” i “a l’empara de les darreres decisions de les Federacions Internacionals com la UEFA i la FIFA” entén que “davant la situació pandèmica de les últimes setmanes i especialment dels últims dies” és “imprescindible una reflexió conjunta sobre la procedència d’iniciar una nova temporada esportiva amb unes garanties sanitàries i jurídiques suficients per a tots”. Des de l’ens es recorda que, ara, “les condicions han canviat amb relació al previst en les setmanes anteriors”.

L’FC Andorra, que treballa amb el protocol sanitari marcat des del Govern, preveu mantenir la tasca tant esportiva com de despatx a l’espera que arribi una decisió oficial

Per això, continua, s’ha convocat una reunió entre presidents de federacions autonòmiques pel dilluns. En ella s’informarà de la situació “i s’adoptaran les decisions pertinents quan a com i a quan es podran iniciar les competicions oficials no professionals”. S’avisa que s’actuarà “de comú acord i en la mateixa línia” que la resta de federacions d’esports d’equip i “sota l’empara i les directius que ens remetin les autoritats competents per poder garantir la salut de tots els esportistes”.

El text no especifica quines mesures es podrien prendre, però segons ha publicat el digital ‘El Español’ entre les opcions que ja es barallen hi figuraria la de suspendre la temporada. És a dir, que fins a la 2021-22, sempre que el coronavirus ho permetés, no hi hauria Segona B, ni Tercera. Ni, tot apunta, cap altra lliga de categories inferiors, organitzades per les territorials que depenen jeràrquicament de l’RFEF. Per tant, també afectaria altres clubs del país com l’ENFAF o el Sant Julià de futbol sala.

Un dels problemes que, segons el digital, s’han denunciat des de diversos clubs és que la RFEF no ha facilitat encara un protocol sanitari. Això seria un dels motius pels quals no s’han autoritzat amistosos, per ara, durant aquest mes. Fonts de l’Andorra, han indicat a Altaveu que, en el seu cas, es treballa amb la normativa facilitada des del Govern

Per ara, tot són incògnites. Les mateixes fonts del club tricolor consultades des d’Altaveu han indicat que, per ara, no tenen cap constància oficial d’aquesta possibilitat. Per ara, la intenció és mantenir la planificació de treball ja engegada, tant en l’àmbit de la preparació de la plantilla com en la tasca de despatxos per completar-la, a l’espera que es produeixi alguna comunicació oficial.

Etiquetes

Comentaris

Trending