Rebuig de la plantilla tricolor als insults racistes rebuts pel seu excompany Moussa

El capità de l’FC Andorra, Martí Riverola, llança una clara condemna als fets i lamenta que els hagi patit un jugador que “és un tros de pa” i “no s’ho mereix”

Moussa parla amb l'àrbitre queixant-se dels crits racistes.
Moussa parla amb l'àrbitre queixant-se dels crits racistes. TV3

Ni un gol ni una gran aturada. El fet més destacat de la jornada 3 a Primera RFEF va ser, malauradament, una actitud a condemnar: els insults racistes que es van escoltar a la grada del Johan Cruyff i que van fer aturar durant uns minuts el partit entre el Barcelona B i el Costa Brava. L’objectiu d’aquests crits absolutament execrables va ser un vell conegut de l’afició tricolor: Moussa Sidibe. Els que van ser els seus companys a l’FC Andorra han volgut enviar-li un missatge de suport, a la vegada que han fet una crida clara i contundent contra el racisme.

El davanter, ara a les files del conjunt que antigament era conegut com a Llagostera, va denunciar la situació, com recull l’acta del col·legiat Alejandro Lucena. “Em comunica que un sector dels aficionats vam començar a dirigir-se a ell en els següents termes: “ets un ‘conguito’”. L’àrbitre explica que “em vaig dirigir al delegat de camp i li vaig sol·licitar que es comuniqués a través de megafonia que havien de cessar aquests comportaments”.

Segons l’acta arbitral, des de la graderia es va dir en diverses ocasions al davanter del Costa Brava “eres un ‘conguito’”, segons li va denunciar el mateix jugador

La situació ha generat un important impacte a tot el futbol espanyol, amb la condemna com a reacció gairebé unànime.  Malauradament, no és un cas excepcional, però, justament per això, l’opinió general és que cal posar fre a aquests comportaments. En aquest sentit s’ha volgut expressar, justament, Martí Riverola. El capità tricolor, que juntament amb el porter Nico Ratti, el central Adri Vilanova, el migcampista Rubén Bover i el davanter Carlos Martínez van compartir vestuari amb Moussa, no ha dubtat en enviar un missatge de suport qui fou company seu la temporada 2019-20.

“Són actes a condemnar. Està bé i il·lusiona que a la graderia torni a haver-hi gent, però sempre dins d’uns paràmetres”, ha apuntat el migcampista de l’Andorra, que ha tingut paraules especials cap a l’ara jugador del Costa Brava. “Sobretot, hem d’estar a prop d’ell perquè li guardem estima. Tots som persones i ells és un tros de pa”, ha comentat.

A Riverola hi ha un altre fet que li sap especialment greu: que aquest incident hagi succeït a la que va ser casa seva, el Barça. “Sempre han estat exemplars en aquest aspecte, tant el club com la ciutat. S’han de cuidar aquestes situacions perquè els qui coneixem l’entitat sabem que sempre han tingut una gran cultura en aquest tema”, ha  indicat.

El migcampista tricolor admet que als camps de futbol “sempre hi ha algun aficionat que crida alguna cosa fora de lloc”. Fins i tot, reconeix que “abans passava més desapercebut”. Tot i això, té clar que s’ha de condemnar i fer el màxim per evitar aquestes conductes. “Un no rotund al racisme”, reclama, tot recordant que Moussa “és un company més dins la professió” però, en el seu cas, “també un noi que sempre intenta assimilar moltes coses dels consells que li donen els companys”. En definitiva, “sap greu que li passin aquestes coses perquè no s’ho mereix”.  

Horaris per quatre jornades de lliga

Per altra banda, la Federació Espanyola ha fet públics els horaris de quatre noves jornades de lliga a Primera RFEF. Al duel del pròxim dissabte (17.00 h.) contra l’Atlètic Balears, s’hi suma el de la jornada 5 contra l’UCAM (dia 25, 19.00 h.), el de la 6 davant del Nàstic (dia 3, 17.00 h.), el de la 8, al Johan Cruyff davant el Barcelona B (dia 10, 17.00 h.) i el de la 9, al Nacional, contra el San Fernando (dia 17, 17.00 h.).

jornada 5
jornada 6
jornada 7
jornada 8

Comentaris

Trending