El rebrot de coronavirus fa suspendre la Travessa de les Valls de Canillo i la Vertical dels Isards

Les dues proves, puntuables per la Copa d’Andorra de curses de muntanya, s’havien de celebrar el 29 i el 30 d’agost però el Soldeu Esquí Club ha optat per no celebrar-les com a mesura de precaució

Corredors a punt de participar en la Vertical dels Isards de l'any passat.
Corredors a punt de participar en la Vertical dels Isards de l'any passat. Soldeu Esquí Club

La Federació de Muntanyisme (FAM) ha anunciat la modificació del calendari de la Copa d’Andorra de curses de muntanya a conseqüència de la suspensió de dues de les proves. Concretament, la Travessa de les Valls de Canillo i la Vertical dels Isards, que s’havien de disputar el darrer cap de setmana d’agost. Finalment, l’organitzador, el Soldeu Esquí Club, ha optat per no celebrar-les com a mesura de precaució davant els darrers rebrots de coronavirus, inclòs el que, justament, ha afectat la parròquia.

La idea inicial de l’entitat era poder celebrar totes dues proves. De fet, a la seva pàgina web encara hi ha un avís on s’informa que “estem treballant el protocol Covid-19” per fer-les possibles. Inicialment, s’havien de disputar el 29 d’agost, la Travessa, i el 30, la Vertical. La FAM les havia inclòs en el calendari de la Copa d’Andorra de curses de muntanya.

Aquest dimarts, però, la federació ha informat que totes dues proves queien del calendari, tot indicant, en un missatge a les xarxes socials, que el Soldeu Esquí Club “ha decidit no realitzar-les”. La mesura es va prendre dilluns al vespre en una reunió de la direcció de l’entitat tot valorant els rebrots detectats de Covid-19 al país en les darreres setmanes. Entre ells, el que ha afectat vàries persones de Canillo, entre elles participants d’una de les estades de patinatge que es feien al Palau de Gel.

El jove que ha donat positiu feia una estada esportiva al Palau de Gel.

Relacionat

Aïllen una vintena de joves d’una estada esportiva al Palau de Gel per un positiu de coronavirus

Per tant, la Copa d’Andorra, que va començar el passat 19 de juliol amb la Travessa d’Encamp, no es reprendrà fins al 5 i 6 de setembre amb l’Sportiva Andorra Trail. Ja a l’octubre, hi haurà la Casamanya Extrem (dia 3), la Jorma Urban Trail (dia 10) i la VK Vallnord (dia 24).

Un acte institucional oficial de la recentment celebrada festa major de Canillo.

Relacionat

Els ‘actes paral·lels’ a la festa major propaguen el coronavirus a Canillo

Etiquetes

Comentaris

Trending