Raul Ferré i Edgar Montellà aconsegueixen dos podis a Font Romeu

A la sèrie B, Gerard la de Casa va guanyar la cursa del Grup A després que s’espatllés la caixa de canvis del seu cotxe als entrenaments

Comentaris

El vehicle de Raul Ferré
El vehicle de Raul Ferré ACA

Els pilots de l’Automòbil Club Andorra, Raul Ferré i Edgar Montellà van estar als podis de la categoria CM a les curses d’aquest cap de setmana, la I Course de Côte al Col del Pam i la 37ème Course de Côte de Font Romeu. Habitualment la cursa de Font Romeu serveix com a preparació de la segona part de la temporada, però enguany s’ha ofert la possibilitat de disputar dues proves en el mateix cap de setmana.

Així doncs, Raul Ferré va debutar amb dos triomfs a les proves, després de protagonitzar una gran tercera pujada en cadascuna d’elles i Edgar Montellà va aconseguir dues terceres posicions. Tots dos resultats van ser a la categoria CM. Respecte a la classificació absoluta, Ferré va quedar setè i Montellà onzè.

Raul Ferré va declarar: “ha estat una jornada amb un excel·lent final. Durant les primeres pujades he comès alguns errors però en l’última he anat pel triomf i ha sortit bé. A més hem aconseguit la segona posició absoluta de la pujada”. Pel que fa a Montellà, estava convençut que “en la fase final del dia hem estat massa conservadors. L’última pujada he decidit no arriscar i he perdut algun segon que al final ha estat decisiu.” Felipe Brandao, el tercer pilot de l’ACA Esport, al volant d’una mecànica amb prestacions inferiors, va complir amb el seu objectiu de retrobar-se amb el feeling de la competició.

Gerard de la Casa va rebre una samarreta commemorativa per celebrar els 40 anys que porta al món de les carreres

Entre els vehicles de la sèrie B (turismes), Gerard de la Casa i el seu Subaru Impreza WRX no van començar bé els entrenaments. La caixa de canvis va dir prou i els tècnics del seu equip van tenir una llarga jornada de treball per a poder  reparar l’avaria. No obstant això, Gerard va guanyar la cursa del Grup A en la Pujada a Font Romeu. A més, en aquesta categoria es va produir el retorn d’un veterà de l’automobilisme andorrà, Lluis Sala, iniciant un nou projecte amb un Seat Ibiza dièsel, i el debut d’un jove pilot, Alex Español, que al volant d’un Volskwagen GTi va disputar les seves primeres carreres de la seva trajectòria esportiva.

A banda d’això, de la Casa va rebre una samarreta commemorativa per part dels comissaris de l’Automòbil Club Andorra per celebrar els 40 anys del pilot andorrà en el món de les carreres. Així mateix, Gerard els va mostrar el casc que va estrenar a Font Romeu i que lluirà durant tota la temporada per a celebrar el doble aniversari: 40 anys de competició i 20 anys de col·laboració amb Baporo Motorsport.

El traçat del Col del Pam, d’una mica més d’un quilòmetre, amb sortida del pàrquing de l’estació d’esquí de Font Romeu, feia  més de 30 anys que no acollia una prova d’aquestes característiques. En el cas de la Course de Côte a Font Romeu, amb 1.300 metres de longitud, és un dels traçats més curts del calendari francès de muntanya.  Els organitzadors de l’esdeveniment preparen el recorregut a la carretera CD 618, amb sortida en el ‘Pont des Cochons’ i arribada a l’entrada de la població que dóna nom a la pujada.

Etiquetes

Comentaris

Trending