Quatre ‘sim racers’ formen el primer equip d’esport de motor digital d’Andorra

Els integrants ja competeixen al que és el campionat principal d’Espanya, la Liga Virtual de Escuderias, i tenen com a objectiu guanyar una competició internacional en tres anys

Els quatre integrants de l'equip de l'ACA eSports.
Els quatre integrants de l'equip de l'ACA eSports.

Sota la marca ACA eSports, l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Andorra Telecom i Crèdit Andorrà han presentat aquest dimarts el primer equip d’esports de motor digitals del Principat. Els quatre ‘sim racers’  que el formen ja competeixen al que és el campionat principal d’Espanya, la Liga Virtual de Escuderías, i tenen com a objectiu guanyar una competició internacional d’aquí a tres anys.

Helder Cerqueira, Miguel Marques, Nuno Pereira i Kike Pisco són els sim racers d’ACA eSports. A tots quatre els uneix la passió pel món dels esports de motor i, després de superar una selecció, han passat a formar part del primer equip de Sim Racing d’Andorra. Cerqueria explica que porten molts mesos treballant a “porta tancada”, entrenant i preparant les curses, “tot això fa que sigui un projecte històric en tots els aspectes i estic molt orgullós de formar-ne part”.

Així mateix, Pereira ha agregat que “tots, d’alguna manera o altra, sempre hem estat molt a prop de l’automobilisme, per afició, feina fins i tot col·laborant com a comissaris esportius de l’ACA i, quan ets conscient de les barreres de l’automobilisme real, t’adones que és un projecte gegant”. Pisco és l’integrant amb més experiència, i afirma que “el Sim Racing és un espot molt exigent i nosaltres som un equip amb molta ambició”.

L’equip compleix una agenda d’entrenaments i competicions setmanals sota les directrius d’Álvaro Otero, coach esportiu de Sim Racing d’ACA eSports que des de Cadis, Espanya, supervisa cada aspecte del treball de l’equip. Otero és al món del motoresport des dels 7 anys i té un palmarès molt extens: va ser campió del món de kàrting el 2010 (La Conca, Itàlia) i ha estat classificat tres vegades per a les Grans Finals Mundials de Rotax, entre molts altres èxits i títols. Actualment està acabant el grau d’enginyeria mecànica i treballa com a instructor d’equips professionals d’automobilisme, coach personal de pilots de Fórmula 4 i enginyer de pista, fet que el converteix en un dels instructors d’esport de motor amb les millors credencials d’Europa. A la feina d’Otero s’hi afegeix la de Sergi Marsal, psicòleg esportiu; Lucila To, optometrista; la de la preparadora física Lorelei Torres i la de David Hidalgo, responsable tecnològic a l’ACA eSports Center.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending