Proposen una candidatura pels Jocs d’hivern amb Aragó i Andorra, però sense Catalunya

Formacions polítiques de la comunitat autònoma expressen el malestar per la forma de fer de la Generalitat i demanen al COE que valori una alternativa per al projecte olímpic

Roque Vicente, vicepresident del PAR.
Roque Vicente, vicepresident del PAR.

El projecte dels Jocs Olímpics d’Hivern segueix generant polèmica entre Catalunya i Aragó. Des d’aquesta darrera comunitat fa temps que hi ha friccions per la voluntat de la Generalitat de liderar la candidatura. Ara, ha sorgit una nova proposta: fer una proposta pròpia, sense comptar amb els seus veïns, però, en canvi, sí amb Andorra.

Aquesta ha sortit del Partit Aragonès. El seu vicepresident, Roque Vicente, ha expressa el profund malestar que senten per la forma de fer del govern català. I això no els agrada, més que “mantenim, sempre comptant amb el Comitè Olímpic Espanyol, l’aspiració d’acollir uns Jocs d’Hivern, fita a la qual fa temps que dediquem constància i tenacitat, avenços i iniciativa”. I és que “volem uns jocs a les nostres muntanyes”.

Per això, i vista la postura de Catalunya, Vicente ha plantejat que “el COE valori altres opcions per enfocar amb Aragó una candidatura olímpica dels Pirineus, considerant el potencial de viabilitat”. I és que des de la formació entenen que “hi ha alternativa, comptant amb espais pirinencs d’Espanya, França i Andorra que vulguin sumar, amb acord i sense unilateralitat, en plena col·laboració”. És a dir, ve a demanar que s’aposti per una candidatura conjunta amb alguna regió de França, amb el Principat, però deixant fora Catalunya.

El vicepresident del PAR remarca que el projecte ha de ser “conjunt, en igualtat, amb respecte i sota consens”. I asseguren que, si no es compleixen aquestes condicions, consideren que “Aragó no ha d’estar”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending