Els problemes musculars fan plegar Cande Moreno abans d’hora aquesta temporada

L’esquiadora, que a final de l’any passat també va haver d’estar confinada uns dies per Covid, no pot competir al més alt nivell perquè les molèsties físiques no li permeten

Cande Moreno atura l'activitat.
Cande Moreno atura l'activitat. FAE

Cande Moreno ha decidit parar. Prefereix donar per acabada la temporada abans d’hora i intentar recuperar-se del tot per a la propera que no arriscar-se a què els dolors musculars que arrossega de fa temps s’acabin agreujant o cronificant i que engeguin la seva carrera esportiva en l’aire. Fa temps que la seva musculatura dóna senyals de debilitat. Pot esquiar, sí. Però no al límit. I això fa que no pugui competir al màxim nivell com hauria de ser.

De fet, a Crans Montana ja no va acabar competint perquè la seva esquena no va resistir els dies d’entrenaments al màxim nivell. L’esgotament i les dolences que patia la musculatura de l’esquena van desaconsellar la participació en aquella prova. Comptat i debatut, i veient que la situació continua i no es recupera, prefereix donar per finalitzada la temporada abans d’hora. Una temporada en què, a final de l’any passat, ja havia hagut d’estar uns dies aturada per culpa de la Covid.

“És una sensació agredolça”, ha explicat l’esquiadora a Altaveu. I és que, apunta, a les curses d’aquesta temporada considera que “estava a un nivell força alt”. El problema és que, malgrat que “en el dia a dia no tinc molèsties”, el problema arriba quan es posa al 100%. També admet estar “trista” perquè es perdrà el seu darrer mundial júnior així com l’absoluta. A banda, remarca, “començava a tenir experiència a la Copa d’Europa per estar a un bon nivell”.

Moreno marxarà ara tres setmanes a Cap Breton, a un centre especialitzat en recuperació. D’aquesta forma, amb aquest tractament, els metges confien que pugui recuperar la normalitat i, d’aquesta forma, afrontar amb la lesió superada el futur, pensant, això sí, ja en la següent temporada.

El metge de la FAE, Bernat Escoda, ha explicat que “el més important és que es descarten hèrnies discals ni contusions”. Així, apunta que “és un tema de reequilibrar i treure contractures, i tornar a posar a to la musculatura de l’esquena”. Això no significa aturar l’activitat, tot el contrari: “El pla és esquiar, fisioteràpia i osteopatia, i estem a l’espera de poder anar a Cap Breton”.

Fins ara, Moreno no havia pogut competir en moltes proves, ja que el calendari de velocitat femenina ha patit moltes suspensions per la manca de neu. Va acabar en vintena posició en el supergegant de Zinal i quinzena i novena en les dues proves disputades a Santa Caterina Valfurva.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending