La Primera RFEF començarà a finals d’agost

La jornada inicial de la nova categoria, en la qual debutarà l’FC Andorra, es disputarà el cap de setmana del 28 i el 29 d’agost i la competició s’allargarà fins al maig, amb la primera quinzena de juny per definir el ‘play-off’

L'escut de l'FC Andorra en una de les reunions sobre la nova categoria.
L'escut de l'FC Andorra en una de les reunions sobre la nova categoria.

La Federació Espanyola de Futbol ha donat a conèixer el calendari oficial de competicions per a la pròxima temporada. I, entre altres, ha marcat les dates d’inici de la Primera RFEF, la competició que, juntament amb 39 clubs més, estrenarà l’FC Andorra. La jornada inicial d’aquest campionat tindrà lloc el cap de setmana del 28 i el 29 d’agost, dues setmanes més tard que el començament del futbol professional.

El calendari ha estat aprovat per la comissió delegada de l’ens federatiu, que a partir de dijous obrirà el termini per a la inscripció dels clubs. Ja durant la segona quinzena de juliol està previst el sorteig de les jornades.

Si bé el futbol professional ja veurà rodar la pilota el 15 d’agost, caldrà esperar fins als darrers dies d’aquest mes per veure el debut de la nova categoria. La jornada inicial del campionat a Primera RFEF està prevista pel cap de setmana del 28 i el 29 d’agost.

A partir d’aquí, cal recordar, s’hauran de disputar fins a 38 jornades en dues voltes. Això s’allargarà fins a finals de maig. Concretament, la darrera jornada es disputarà, en principi, el 28 i el 29 de maig.

Posteriorment, la primera gran cita serà el 5 de juny, amb la disputa de la final entre els dos primers pel títol de campió de la categoria. El 8 i el 9 de juny es disputarà les semifinals del ‘play-off’ i l’11 i el 12 les dues finals.

Per tant, queden dos mesos justos per a l’inici del campionat. Això evidencia que cal accelerar en la recerca d’una solució que permeti l’FC Andorra jugar al país. La ministra d’Esports, Sílvia Riva, ha apuntat que es confia poder arribar a una entesa en un termini d’unes dues setmanes.

Comentaris

Trending