El president de la FAF passa la pilota a Ilde Lima i acusa el futbolista de ser ell qui fa xantatge

Fèlix Álvarez manté que s’han donat consells al defensa i li “hem marcat el camí” del que ha de fer si vol tornar a jugar amb la selecció

Fèlix Álvarez ha conegut recentment que la FIFA descarta actuar en contra seva.
Fèlix Álvarez ha conegut recentment que la FIFA descarta actuar en contra seva. Toni Solanelles

“Jo entenc totalment aquest xantatge al revés.” El president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Fèlix Álvarez, creu que és la institució qui és víctima dels condicionants imposats per Ildefons Lima i no a la inversa, com va denunciar el capità de la selecció andorrana, que s’ha quedat fora de les darreres convocatòries per motius extraesportius i que tenen a veure amb el fet que el defensa presideix l’Associació de Futbolistes (AFA), que ha estat força crítica amb algunes de les decisions adoptades per la FAF, especialment en relació amb la gestió del futbol i la Covid.

En el marc de la presentació d’Eloy Casals com a director tècnic de la FAF, i sabent que se li podia acabar preguntant a Álvarez pel conflicte obert entre la directiva de l’ens federatiu i el futbolista, el president de la FAF ha fet unes consideracions generals que han estat tan generals que han esdevingut un embolic que només fan que posar llenya a un foc que crema, sembla, sense aturador. “Si on està situat creu que és el correcte, nosaltres tampoc no farem res.” “Si vol defensar la samarreta de la selecció hauria de donar un pas per reconduir aquesta situació”, ha dit Álvarez en diferents passatges de la seva resposta.

“Si on està situat creu que és el correcte, nosaltres tampoc no farem res; si vol defensar la samarreta de la selecció hauria de donar un pas per reconduir aquesta situació”

El president de la FAF ha explicat que s’hauria d’haver obert un expedient, però que no es va fer, però que es pot tornar a fer. I si es fa, tot plegat estarà lligat a les crítiques que s’haurien fet des de l’AFA que presideix Ilde Lima. Álvarez ha afirmat que es va deixar clar al defensa que “el capità de la selecció no podia tenir aquest càrrec a l’AFA”, en relació amb la presidència, i que “moralment una persona ha de saber si el que està fent és correcte o incorrecte”. La FAF s’ha trobat que l’AFA en lloc de col·laborar critica i això no ho tolera. “No fa cap pas per desmentir” les crítiques o “si ho vol corregir està al seu camp”, ha dit el dirigent futbolístic.

Álvarez ha negat que des de la FAF s’estigui fent cap xantatge a Lima. “En cap moment.” “No és en cap cas cap condició, és un consell que des de la federació se li està donant”, ha emfatitzat, tot deixant clar, també, que ja se li havia dit què havia de fer. El president considera que realment Lima no ha deixat la presidència de l’AFA com el jugador va dir. I ho ha explicat raonant que “en la darrera conversa que vaig mantenir amb ell, em va dir que el document estava preparat i que ell signava el document sempre i quan li traguéssim aquest vet i tornés a ser seleccionable per al seleccionador. Jo no sé com ho enteneu vosaltres, però jo entenc totalment aquest xantatge al revés”.

I ha acabat afirmant que si Lima “té la intenció de donar aquest pas”, és a dir, de renunciar a la presidència de l’AFA,  realment sent la samarreta de la selecció i la vol tornar a defensar, ha d’“anar al registre d’associacions de Govern i modificar el càrrec de president. Si no ho ha fet és que pensem que no té les ganes de fer-ho. Llavors, a partir d’aquí, creiem que des de la federació li hem marcat el camí i qui ha de demostrar realment que sent els colors de la selecció andorrana i que vol tornar… per dir-ho futbolísticament, la pilota està al seu camp.”

Direcció tècnica de la federació

Fèlix Álvarez ha presidit la presentació oficial del fins fa poc porter de l’FC Santa Coloma a banda de seleccionador sub-21 Eloy Casals com a director tècnic de la FAF. Casals, que agafa el relleu de David Rodrigo, s'encarregarà de liderar el projecte de desenvolupament del futbol andorrà, en constant creixement; coordinarà les seleccions nacionals, en totes les seves disciplines i categories, implementant una metodologia de treball i un model de joc comú a nivell de seleccions; dirigirà l’Escola d'Entrenadors, amb una tasca centrada principalment en la formació; i farà d’enllaç amb la UEFA, amb la finalitat de complir amb tots els projectes esportius enquè treballen conjuntament la FAF i el màxim ens europeu.

WhatsApp Image 2020 09 16 at 16.38.07
Eloy Casals i Fèlix Álvarez durant la presentació del primer com a nou director tècnic de la FAF. | FAF

Nascut a Lleida fa 37 anys, Eloy Casals va retirar-se com a futbolista el mes passat, després del partit de UEFA Europa League amb l’FC Santa Coloma. Des d’ara compaginarà el càrrec de director tècnic amb el de seleccionador sub21, que ocupa oficialment des de novembre del 2019. El nou director tècnic treballa a la Federació Andorrana de Futbol des del 2012, com a integrant del cos tècnic de la selecció absoluta (2012 a 2020) i com a seleccionador nacional sub-17 (2014 a 2018).

Llicenciat en Educació Física, amb un màster en preparació física en futbol i el títol d'entrenador UEFA Pro, Eloy Casals s'ha mostrat "il·lusionat per aquest nou repte tan atractiu i agraït a la FAF per aquesta oportunitat". Per al nou director tècnic, compaginar aquest càrrec amb el de seleccionador nacional sub-21, com havia fet Rodrigo del 1999 al 2010 mentre dirigia l'absoluta, no serà un problema: "Al contrari, són càrrecs diferents totalment compatibles i em motiva poder continuar la meva carrera esportiva a les banquetes alhora que puc ajudar a millorar el futbol del país, cada vegada més professionalitzat".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending