Portugal passa com una piconadora per damunt d'Andorra

Els campions d'Europa es mostren molt superiors amb una golejada per 7-0 en un partit amistós disputat a Lisboa

Els jugadors portuguesos celebren un dels gols en el partit d'aquest dimecres.
Els jugadors portuguesos celebren un dels gols en el partit d'aquest dimecres. FPF

Portugal, actual campiona d'Europa, ha derrotat Andorra per 7-0 en partit amistós disputat a LIsboa. Els locals, sense Cristiano Ronaldo a l'equip titular, han encarrilat molt aviat el matx amb un gol de Pedro Neto al minut 8. Paulinho posaria el 2-0 al marcador, resultat amb el que s'ha arribat a la mitja part. Aquest enfrontament ha servit de preparació a les dues seleccions de cara als seus pròxims compromisos a la Lliga de Nacions.

El domini de Portugal ha estat total en la primera part perquè a banda dels dos gols ha gaudit d'oportunitats per ampliar el marcador. Gomes ha hagut d'intervenir a fons en remats de Renato Sanches, Nélson Semedo, i de Moutinho. El setge a la porteria andorrana ha estat constant com ho demostra el fet que en dos minuts (del 41 al 43) han llençat tres córners. La movilitat de Paulinho i de Pedro Neto ha portat molts problemes a la defensa d'Andorra. A la primera part, els portuguesos han rematat 11 vegades a porteria i set d'elles entre els tres pals per cap de la seleccio tricolor.

A la represa ha entrat al terreny de joc Cristiano Ronaldo que era dubte després d'haver-se lesionat al turmell en el darrer partit del seu equip, la Juventus de Torí, a la lliga italiana. Ha sortit amb ganes i no ha trigat en buscar porteria amb cop de cap que ha passat per damunt del travesser després d'una centrada del lateral Mário Rui. Ho ha tornat a intentar el golejador portuguès pero Gomes, molt atent, s'ha anticipat al seu remat. El treball de Cristiano Ronaldo ha donat els seus fruits al minut 56 quan ha assistit, en una jugada per la banda dreta, Renato Sanches en el 3-0.

EmkrjTXXEAAbasa
Cristiano Ronaldo celebra el seu gol

Els portuguesos jugaven a plaer i Paulinho anotava el 4-0 i un remat de cap de Cristiano Ronaldo passava llepant el pal de la porteria de Gomes. Andorra estava totalment aculada resistint les envestides locals. El cinqué arribaria en el minut 76 amb un autogol d'Emili Garcia. I Cristiano Ronaldo que volia el seu golet però els seus remats no trobaven la porteria de Gomes. Després de molts intents ha aconseguit marcar a quatre minuts pel final. joão Félix arrodoniria el marcador amb el 7-0 i encara Gomes evitaria una golejada més gran amb dues intervencions abans del final.

FITXA TÈCNICA

Camp:  Estádio da Luz
PORTUGAL (7): Lopes, N. Semedo, R. Semedo, Duarte, Mário Rui, Moutinho (Danilo 74'), Renato Sanches (William Carvalho 63'), Oliveira (Silva 46'), Trincao (Diogo Jota 74'), Paulinho (João Félix 63') i Pedro Neto (Ronaldo 46').
ANDORRA (0):  Gomes, Rubio, Rodrigues, Emili García, Rebés (Aláez 59'), Marc García (M. San Nicolás 46'), Martínez, Cervós, Pujol (Moreno 80'), Sánchez i Vieira (Alavedra 59')
Àrbitre:  Alain Bieri (Suïssa).
Gols:  1-0, Pedro Neto (25’); 2-0, Paulinho (29'); 3-0, Renato Sanches (56'); 4-0, Paulinho (61'); 5-0, Emili Garcia en pròpia porteria (76'); 6-0, Cristiano Ronaldo (85'); 7-0, João Félix (88')