Porten sorra del Camp Nou com a base de la nova gespa del Nacional

L’FC Andorra confia que les obres estiguin enllestides el 4 de setembre, quan es disputa el duel contra el Granada (14.00 h.); en cas contrari, però, el pla B és el Nou Estadi de Tarragona

Les obres al Nacional avancen a un ritme elevat.
Les obres al Nacional avancen a un ritme elevat. G. P.

Les obres de l’Estadi Nacional avancen i ho fan a ritme elevat. Es vol que estiguin enllestides a temps pel duel entre l’FC Andorra i el Granada, de la jornada 4 de lliga a Segona. El duel, per cert, ja té dia i hora: 4 de setembre, a les dues de la tarda. S’espera que les obres estiguin enllestides a temps, però també es té un pla B: el Nou Estadi de Tarragona, per si de cas. Per cert, al Principat ja ha arribat camions de sorra provinents del Camp Nou per preparar la superfície on es posarà la nova gespa.

Els treballs s’han d’allargar durant les pròximes setmanes amb l’objectiu d’adaptar la instal·lació a les exigències que posa LaLiga per jugar a la categoria. La principal és passar de tenir una gespa artificial a una de natural. I aquest procés ja està avançant. En pocs dies s’ha enretirat l’antiga catifa verda i aquest dimarts es recollia la base de cautxú.

En els pròxims dies, la previsió és preparar el terreny de joc per a la implantació de la futura herba, natural híbrida. Per exemple, fins a tres camions han portat al Principat sorra provinent del Camp Nou. L’aparició dels vehicles ha generat certa sorpresa.

Tot ha d’estar a punt per a mitjans d’agost. Serà llavors quan arribi la nova gespa. Es plantarà i caldrà creuar els dits perquè arreli prou fermament pel primer partit al Nacional, el que s’ha de disputar el dia 4 de setembre, a les dues de la tarda, contra el Granada.

Paral·lelament, es fan altres actuacions necessàries, com el canvi del marcador. També cal adaptar la zona de premsa, amb cabines de retransmissió. Els treballs s’han de fer a correcuita per estar preparats per aquell dia.

Per si de cas, però, l’Andorra té pla B. Si les obres no estan enllestides a temps o, almenys no prou per rebre el vistiplau de la LaLiga, hi ha un escenari alternatiu per al partit. S’ha tancat que, si és necessari, el duel es disputaria a Tarragona, al Nou Estadi del Nàstic, camp ja adaptat a la competició.

Comentaris (2)

Trending