La policia i l’FC Andorra analitzen els protocols de seguretat per als partits de Segona

Responsables policials analitzen sobre el terreny les noves dependències de l’Estadi Nacional per establir els dispositius que LaLiga també ha de validar

La graderia de l'Estadi Nacional en un partit de la temporada passada.
La graderia de l'Estadi Nacional en un partit de la temporada passada. FC ANDORRA

Responsables operatius de la policia i representants de l’FC Andorra han estat analitzant aquest dimarts sobre el terreny les característiques de les noves instal·lacions de l’Estadi Nacional per tal d’establir els protocols de seguretat necessaris per als partits de futbol de Segona. El primer hauria de ser el del diumenge 4 de setembre contra el Granada. LaLiga també haurà de validar els operatius.

De fet, uns dies abans del primer matx que es jugui a l’equipament encara en plena remodelació, s’hauria de fer una mena de simulacre per assegurar que tot el dispositiu -sortides d’emergència, punts de control d’accés i altres- està prou ben engreixat tot, en col·laboració del personal de seguretat privada que s'encarregarà dels accessos públics, privats i zones interiors de l'estadi. Cert és que, tal i com ha informat la policia, cada desplegament s’ajustarà a les circumstàncies de cada partit, tenint en compte el volum de seguidors visitants, les seves particularitats i la transcendència de la jornada.

Els responsables policíacs operatius han recorregut tota la instal·lació amb especial atenció al nou accés reservat per a l'afició forana i a l'ampliació de la graderia, que permetrà augmentar l’aforament. L'operativa policial s'ajustarà a aquests nous espais, sobretot, al nou accés públic per a l'afició visitant. Aquesta zona nova suposa, segons el cos, “un tercer punt de control i s'afegeix a l'operatiu estàndard que ja s’ha aplicat en altres esdeveniments d'àmbit internacional, com els partits de la selecció de futbol, que són més exigents quant a la seguretat”.

Comentaris

Trending