Les pistes Avet i Àliga superen l’’snow control’ previ a les finals de Copa d’Europa

Els traçats de Soldeu El Tarter, que acolliran un total de vuit proves del 14 al 20 de març, compleixen amb la granulometria i la densitat de la neu que exigeix la FIS

Comentaris

El tècnic de la FIS realitzant les mostres a les pistes de Grandvalira.
El tècnic de la FIS realitzant les mostres a les pistes de Grandvalira. Grandvalira

La neu és apta per competir, ‘snow control’ superat. La Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha donat el vistiplau per celebrar les finals de la Copa d’Europa que tindran lloc del 14 al 20 de març als sectors Soldeu El Tarter de Grandvalira. Concretament, les pistes Avet i Àliga acolliran un total de vuit proves, i ja compleixen amb la granulometria i la densitat que s’exigeix.

Segons el director de cursa, Santi López, “estem dins dels barems que demana la FIS per aquest tipus de proves”. L’ens internacional exigeix entre 450 a 600 kg per metre cúbic de densitat de la neu per a les proves de velocitat, i entre 600 i 750 kg per metre cúbic per a les curses tècniques. Aquestes últimes requereixen de més pes i, per tant, més duresa, ja que el traçat pateix més el desgast pel pas i el tipus de moviment dels corredors. En el procés es prenen mostres de neu de diferents trams de les pistes, en els que també s’analitza la temperatura i la humitat.

El control va tenir lloc aquest divendres al matí als dos escenaris de competició, la pista Avet de Soldeu i l’Àliga d’El Tarter. El tècnic, Lluí Breitfuss va ser l’enviat especialitzat per part de la FIS per fer els tests pertinents amb la presència dels responsables de l’equip de màquines trepitjaneu de l’estació i Santi López.

En els pròxims dies, l’equip continuarà amb els treballs de preparació de les dues pistes, entre els quals es preveu la instal·lació dels quilòmetres de xarxes de protecció, les laborioses tasques de trepitjar de precisió de les màquines i el derrapatge, entre altres. En aquest sentit, l’Avet romandrà tancada a partir d’aquest dissabte. La part baixa de l’Àliga ho farà aquest dilluns, i l’altra de cara a dimecres o dijous, en funció de com avancin els treballs d’acondicionament.

Etiquetes

Comentaris

Trending